Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Mézeskalácsos tájház

Mezőkövesd
További információ
Mezőkövesd város egyik festői szépségű műemlék épülete a Hadas városrészben található Mézeskalácsos Ház. ​A látogatók kiállításon vehetnek részt, kipróbálható a mézeskalácskészítés és díszítés, a gyerekeket pedig többszáz mackóból álló gyűjteménnyel nyűgözik le. 

Nekik ajánljuk: Családok, Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1-2 óra

Kb. ennyibe kerül egy főre: 0

Jelleg: Múzeum, emlékház, tájház

Fedett


Az épület 1856-ban épült. A szimbólumokat bemutató süteménysütés közel 400 éves múltra tekint vissza. A látogatók a régi tárgyi emlékekből egy kiállítást tekinthetnek meg, a nyitott műhelyben mézeskalácsokat kínálnak az édességet kedvelőknek, valamint aki szeretné, kipróbálhatja a mézeskalács készítését és a díszítés fortélyait. A helyszínen bolt működik, ahol vásárfiát kínálnak. A gyerekeknek is kedveznek a több mint 200 mackóból álló gyűjteménnyel, így a mézeskalács ház családi programnak is tökéletes választás. 
Az épületben található helytörténeti gyűjteményre és mackókiállításra 300 Ft a belépő, a mézeskalács műhely és a bolt látogatása ingyenes!
A Mézeskalács Ház Mezőkövesden, a Kisjankó Bori utca 6. szám alatt található. 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Mezőkövesd látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...