Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók További ajánlatok

Mohácsi Nemzeti Emlékhely

Mohács
További információ
Az 1526. augusztus 29-i mohácsi csata helyszínén, régészeti feltárásokat követően nyílt meg a Mohácsi Történelmi Emlékhely, mely 2012 óta hivatalosan Nemzeti Emlékhely rangot visel. 
Mohács említésekor a legtöbb embernek hazánk történelmének egyik legnagyobb katasztrófája, a mohácsi vész jut eszébe. Ennek a csatának állít emléket a nemzeti emlékhely, amelynek létrehozásához az 1960-as években megtalált tömegsírok felfedezése adta meg a kezdő lökést. Ebben az időben a kutatók a Sátorhely mellett egy olyan mezőre bukkantak, ahol mintegy 15 ezer honfitársunk lelt örök nyugalomra. A bejáratot egy hatalmas bronzkapu jelzi, a rajta látható hálószerű motívumok érdekessége, hogy az elesettek csontvázai ihlették. Továbbhaladva a fogadóépülethez érünk, az intézmény közepén pedig egy törött virágot idéző szökőkút áll. A csata történetét egy kiállítás keretein belül ismerhetjük meg tüzetesebben – az átrium mentén történelmi, hadtörténeti és régészeti tárlatot tekinthetünk meg.Közeli látnivalók
Belső-Béda-holtág
Baranya megye legnagyobb horgász hasznosítású Duna holtága, a Belső-Béda-holtág a Duna-Dráva Nemzeti Park területén helyezkedik el. 
Részletek

Mohácsi Városháza
A mohácsi Széchenyi tér keleti oldalán álló Városháza impozáns épületet Árkay Aladár tervezte.
Részletek

Csatatéri Emléktemplom
A mohácsi Széchenyi tér legmeghatározóbb épülete a Csatatéri Emléktemplom, más néven Fogadalmi templom.
Részletek

Busóudvar
A Busóudvarban az év minden napján meg lehet ismerni a több évszázados hagyományokkal bíró mohácsi busójárást.
Részletek

Kanizsai Dorottya Múzeum
A Kanizsai Dorottya Múzeum a messze földön híres busójárás legrégebbi maszkjaival gazdagítva mutatja be Mohács és Magyarország déli népeinek ragyogó színeit.
Részletek