Quantcast

Aktuális akciók
Évindító akciókÉvindító akciók

Mohácsi Nemzeti Emlékhely

Mohács
További információ
Az 1526. augusztus 29-i mohácsi csata helyszínén, régészeti feltárásokat követően nyílt meg a Mohácsi Történelmi Emlékhely, mely 2012 óta hivatalosan Nemzeti Emlékhely rangot visel. 
Mohács említésekor a legtöbb embernek hazánk történelmének egyik legnagyobb katasztrófája, a mohácsi vész jut eszébe. Ennek a csatának állít emléket a nemzeti emlékhely, amelynek létrehozásához az 1960-as években megtalált tömegsírok felfedezése adta meg a kezdő lökést. Ebben az időben a kutatók a Sátorhely mellett egy olyan mezőre bukkantak, ahol mintegy 15 ezer honfitársunk lelt örök nyugalomra. A bejáratot egy hatalmas bronzkapu jelzi, a rajta látható hálószerű motívumok érdekessége, hogy az elesettek csontvázai ihlették. Továbbhaladva a fogadóépülethez érünk, az intézmény közepén pedig egy törött virágot idéző szökőkút áll. A csata történetét egy kiállítás keretein belül ismerhetjük meg tüzetesebben – az átrium mentén történelmi, hadtörténeti és régészeti tárlatot tekinthetünk meg.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Mohács látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...