Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Móra Ferenc Emlékház

Kiskunfélegyháza
További információ
Móra Ferenc szülőháza a 19. század közepén készült nádtetős épület Kiskunfélegyházán. Itt kapott helyet a Móra Ferenc Emlékház. 
Az épület különleges hangulatát az adja, hogy itt született az író a család nyolcadik gyermekeként. A 19. században készült házat az 1970-es években újították fel, és alakították át, az itt megtekinthető állandó kiállítással egy időutazáson vehetünk részt, melynek során végigkísérhetjük Móra Ferenc életét. A gyűjtemény elsősorban helytörténeti hangsúllyal bír, és igyekszik átadni az író szülővárosa iránt érzett szeretetét. A pitvarban korabeli háztartási tárgyakat és a kenyérsütés eszközeit vehetjük szemügyre, egy másik szobában pedig a szűcsmesterség emlékeit ismerhetjük meg közelebbről.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Kiskunfélegyháza látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Kiskun Múzeum
Kiskunfélegyházán, az egykori Kiskun Kapitányság székházában kapott helyet a Kiskun Múzeum, régészeti, néprajzi és képzőművészeti kiállításokkal.
Részletek

Csongrádi Kónya-szék
A 456 hektáros csongrádi Kónya-szék különleges természetmegőrzési terület löszös, homokkal fedett hordalékkúp síksággal, a lankás hátak között időszakosan vízzel borított szikes laposokkal.
Részletek

Művelődési Központ és Városi Galéria
A csongrádi Városi Galériában havonta nyílnak időszaki kiállítások hazai és külföldi kortárs művészeti alkotásokból, kiemelten preferálva a pályakezdő fiatalokat.
Részletek

Zwack Kecskeméti Pálinkamanufaktúra
Kecskeméten nagy hagyománya van a barackpálinka főzésnek, melynek egy kiállítással és gyárlátogatási élménnyel állít emléket a zwack Kecskeméti Pálinkamanufaktúra.
Részletek

Csongrádi Kézművesházak
A Csongrád belvárosában található Kézművesházakban élő skanzenként ápolják a hagyományokat.
Részletek

Programajánló