Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások

Móra Ferenc Múzeum

Szeged
További információ
A Móra Ferenc Múzeum Szeged meghatározó jelképe, mely egész évben állandó és folyamatosan megújuló időszaki kiállításaival, különleges programjaival és rendezvényeivel várja a látogatókat. 

Nekik ajánljuk: Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1-2 óra

Kb. ennyibe kerül egy főre: 1000 - 1500

Jelleg: Múzeum, emlékház, tájház

Fedett


Szeged városának különleges épülete 1896-ban készült el Steinhardt Antal és Láng Adolf tervei alapján. Az intézményegyüttest ekkor Közművelődési Palotának nevezték el, majd 1950-ben a múzeum és a könyvtár különvált, a múzeum ekkor vette fel Móra Ferenc nevét. 1984-ben a könyvtár külön, egy új palotába költözött a szegedi Dóm térre. A Móra Ferenc Múzeum 2013. óta megyei hatáskörű városi múzeumként, négy kiállítóhellyel működik: Fekete-ház, Kass Galéria, Varga Mátyás Színháztörténeti Kiállítóhely, Vármúzeum és Kőtár. 
Az állandó és folyamatosan megújuló időszaki kiállításain kívül gazdag régészeti, néprajzi, irodalomtörténeti, természettudományi és numizmatikai gyűjteménnyel rendelkezik. Gyűjteményei között megtalálható többek között a Munkácsy Mihály Honfoglalás című festményének szén- és színvázlata, Vágó Pál festménye az 1879-es szegedi nagy árvízről és Giorgio Vasari Angyali üdvözlet című remekműve is. 
A Móra Ferenc Múzeum Szegeden, a Roosevelt tér 1-3. szám alatt található. 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Szeged látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...