Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Nádasdy vár és Nádasdy Ferenc Múzeum

Sárvár
További információ
A Sárvár szívében álló, a reneszánsz várkastélyok hangulatát idéző Nádasdy vár az ország egyik kiemelkedő műemléke és egyben a város szimbóluma.
A Nádasdy vár nemcsak a város meghatározó eleme, hanem a nemzeti örökségünk része is. Az építési munkálatait a 13. században kezdték meg és a 15. század végéig egy védőművekkel körbevett várat építettek ki, a napjainkban látható formáját pedig az 1560-as években nyerte el. A várba egy vöröstéglából rakott híd vezet.
A várban létesült Nádasdy Ferenc Múzeumban nemcsak Sárvár múltját ismerheti meg a látogató, hanem a vár lovagtermét is megtekintheti, amely a hazai barokk egyik lenyűgöző emléke. Érdemes figyelmet szentelni az oldalfalakon lévő, az Ószövetséget megelevenítő freskóknak, illetve a mennyezetet borító csatajeleneteknek. A múzeum huszárgyűjteménye nemzetközi szinten is említést érdemel, emellett pedig egy iparművészeti és egy térképtörténeti kiállítást is megtekinthetünk.

Járja be a sárvári Nádasdy vár előtti parkot egy virtuális túrán! 

Mozgassa a képet az egérrel (mobilon az ujjával). A nyilakra kattintva új helyszínre jut.

 

Nézze meg a 360 fokos képeket a Nádasdy Ferenc Múzeumról!

Mozgassa a képeket az egérrel (mobilon az ujjával).
Tekintse meg a Nádasdy Ferenc Múzeumról készült videókat is!
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Sárvár látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...