Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Nagy Gyula Területi Múzeum

Orosháza-Gyopárosfürdő
További információ
Orosházán, a Nagy Gyula Területi Múzeum meglátogatása során állandó és időszaki kiállításokon vehetünk részt. A helytörténeti előadások mellett korabeli eszközökkel, hagyományokkal ismerkedhetünk meg, a gyermekeket interaktív ismertető várja.

Nekik ajánljuk: Családok, Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1 óránál kevesebb

Kb. ennyibe kerül egy főre: 400

Jelleg: Múzeum, emlékház, tájház

Fedett


A Nagy Gyula Területi Múzeum létrejötte Juhász Balázs pedagógusnak köszönhető, majd az általa összegyűjtött anyagot tanítványa Nagy Gyula bővítette tovább, aki letette a városi múzeum alapjait.
 A múzuemban az állandó kiállítás során megismerkedhetünk Orosháza és a tágabb régió történetével, a térség lakosainak mindennapjaiba pillanthatunk be a régészeti koroktól egészen napjainkig. Olyan tárgyak kerültek ide, melyek jellemzőek múltunkra, környezetünkre. A múzeum irányítása alá tartozik az ország egyetlen kútmúzeuma is, valamint a Darvas József Irodalmi Emlékház. Az állandó kiállításokon kívül időszaki kiállításokat is megtekinthetünk. 
A látogatás gyerekek számára is érdekes lehet, interaktív módon ismertetik meg őket a régi hagyományokkal, mesterségekkel, eszközökkel. 
Megközelítés:  a Nagy Gyula Területi Múzeum Orosházán, a Dózsa György utca 5. szám alatt található, a Városházától kényelmes sétával pár perc alatt elérhető.
 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Orosháza-Gyopárosfürdő látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...


Orosháza-Gyopárosfürdő
Látnivalók
Fürdők
Programok
Megközelítés