Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Nagykörűi Trianon Emlékmű

Szolnok
További információ

Nagykörűben a Trianon emlékművet civil kezdeményezésre és közadakozásból valósították meg.

Nekik ajánljuk: Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1 óránál kevesebb

Kb. ennyibe kerül egy főre: 0

Jelleg: Természeti látnivaló

Szabadtéri


Az emlékmű tervezésével és megalkotásával a Munkácsy-díjas és Szervatius-díjas Györfi Sándor szobrászművészt bízták meg. Az alapkő letételére 2007. május 27-én, a felavatására pedig 2009. június 6-án került sor.

 

Az emlékmű: Gyöngyössolymosi mészkő tömb-halom, oldalán a szétdarabolt Magyarország tardosi vörös márványból, esztergált süttői mészkő oszlopokon bronz turulmadár.

 

A tömb-halom belsejében helyeztek el az elcsatolt területekről hozott egy-egy követ és egy-egy marék földet is. Az emlékmű helye Nagykörűben a Szabadság tér parkosított területe.

 

Közeli fürdők

Az emlékműtől egy órán belül elérhető a kisújszállási Kumánia fürdő, a törökszentmiklósi fürdő és a kunhegyesi fürdő is. A Kumánia három szolgáltatást kínál egyben: hotel, élményfürdő és strand, valamint gyógykomplexum. A fürdő számos szolgáltatással várja gyógyulni, kikapcsolódni, sportolni vágyó vendégeit. A belsőtérben öt fedett medence található. A strandon egy feszített víztükrű úszómedencét és egy élményelemekkel felszerelt gyermekpancsolót vehetnek igénybe a fürdőzők. Ezek mellett strandröplabda, lábtenisz, strandfoci, sakk, csónakázótó és vízibicikli várja az aktív pihenésre vágyókat.

A törökszentmiklósi fürdő nyitott medencéivel és gyógyvizével ideális pihenési, feltöltődési lehetőséget biztosít. Törökszentmiklós szép, zöldövezeti területén helyezkedik el a városi strand és kemping. A pár éve felújított parkos strandon egy gyógymedence, két gyermekmedence és egy úszómedence található. A strandfürdőben minden nyáron Rockfesztivált rendeznek.

A nyári szezonban nyitva tartó kunhegyesi Szent István Fürdő többféle medencével, sportolási lehetőségekkel és gyógyvízzel várja a látogatókat.