Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Népi Hajdúház - Hajdúböszörmény

Hajdúböszörmény
További információ
A műemlék épület jellegzetes böszörményi típusú hajdúház.

Nekik ajánljuk: Családok, Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1-2 óra

Jelleg: Múzeum, emlékház, tájház

Fedett


Hatalmas méretével, vaskos falaival, különleges kialakítású tornácával kiemelkedik a népi lakóházak közül. Egykori tulajdonosai feltehetően a módosabb paraszti rétegbe tartozhattak, akik már az 1800-as évek elején megengedhették ekkora méretű vályogból készült lakóház építését. A tornác oszlopainak megformálása mára a kisnemesi kúriák építési színvonalát idézi.
Az állandó kiállítás keretében a látogatók megismerkedhetnek a település, illetve a tájegység hagyományos tárgyi kultúrájával. Az időszaki kiállítások alkalmasak a népi mesterségek tevékenységének, termékeinek bemutatására, megtekinthetők a műhelyfoglalkozások alkalmával készített eszközöket, tárgyakat. Az épületben kézműves táborokat is rendeznek, kipróbálható a szalmafonás, a szövés és az üvegfestés is. 

Közeli fürdő

A hajdúböszörményi fürdő gyógyvizes medencékkel, uszodával, nyáron pedig strandfürdővel várja a vendégeket. A fürdőben egy gyermek-, három gyógy-, egy gyógytorna- és egy szauna merülőmedence áll a fürdőzők rendelkezésére. Szauna, gőzkamra és rendszeres szauna programok várják a testi és lelki megújulásra, a természetes felfrissülésre vágyókat. A fedett fürdőhöz tartozik egy kültéri gyógymedence is.