Aktuális akciók
Fürdőbelépő ajándékbaFürdőbelépő ajándékba Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek

Paprika Múzeum

Kalocsa
További információ
Ha Kalocsa egyik helyi specialitásáról, a paprikáról szeretnénk többet megtudni, érdemes ellátogatni a Paprika Múzeumba.
A tárlat a Szentháromság tér szomszédságában elhelyezkedő épület padlásán kap helyet, ide belépve azonnal megcsapja az orrunkat a fűszerpaprika jellegzetes illata. A Paprika Múzeum kiállítása a hagyományos kisüzemi termesztés egyes folyamatait, és az ezekhez használt munkaeszközöket mutatja be a palánták nevelésétől egészen az értékesítésig. A klasszikus mozsaraktól az Elekes-féle magmosón át a modern berendezésekig találkozhatunk az iparágra jellemző tárgyakkal. De nemcsak ezeket a fizikailag megtestesült kellékeket tekinthetjük meg, hanem végigkísérhetjük a paprika történelmi útját – vagyis ahogyan Európából hazánkba érkezett.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Kalocsa látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Kalocsai érseki palota
Kalocsán a főszékesegyház mellett található az érseki palota épülete.  
Részletek

Viski Károly Múzeum - Kalocsa
A kalocsai Viski Károly Múzeumban néprajzi, régészeti, történeti, illetve képzőművészeti gyűjteményeket lehet megtekinteni. 
Részletek

Kalocsai hímzés
A kalocsai hímzés, tojás, porcelán, bútor és falfestés méltán ismert ma is; Magyarországon sehol máshol nem festik az asszonyok virágokkal tele a lakóházak falát és a tornácokat, csak ezen a vidéken.
Részletek


Részletek