Aktuális akciók
Fürdőbelépő ajándékbaFürdőbelépő ajándékba Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek

Püspöki Palota és a Sala Terrena kiállítás

Szombathely
További információ
Szombathely legszebb késő-barokk palotája a Püspöki Palota, melynek földszintjén látogatható a Szombathelyi Egyházmegyei Múzeum és Kincstár.
Szombathelyen járva a romkert mellett érdemes ellátogatnunk a szomszédságban álló Püspöki Palotába, amelynek földszinti dísztermében megtekinthetjük a római kori kiállítást. Az egykori első magyar régészeti múzeumként működő helyiséget gyönyörű festmények díszítik, melyek nagy részéhez a Savaria földjében talált római darabok szolgáltak mintául. A teremben tett séta alkalmával találkozhatunk a római mitológiai kiemelkedő alakjaival, valamint a valóságos római emlékekkel. Az itt látható falképek nemcsak művészeti, hanem régészettudományi szempontból is említést érdemelnek, az eredeti faragványok ugyanis az esetek jelentős részében elvesztek vagy az idő áldozataivá váltak.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Szombathely látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Iseum
Az Isis istennő tiszteletére épült szentély, az Iseum a legismertebb ókori építészeti emlék Szombathelyen. 
Részletek

Sarlós Boldogasszony-székesegyház
Magyarország harmadik legnagyobb temploma a szombathelyi Sarlós Boldogasszony-székesegyház.
Részletek

Történelmi Témapark
A szombathelyi Történelmi Témapark építményei és eszközei az antik természettudományokat hozzák megfogható, kipróbálható közelségbe.
Részletek

Savaria Múzeum
A Savaria Múzeum Szombathely legnagyobb múlttal rendelkező múzeuma.
Részletek

Járdányi Paulovics István Romkert
Savaria maradványainak legnagyobb egybefüggő részletét a szombathelyi Járdányi Paulovics István Romkert tárja a látogatók elé. 
Részletek

Programajánló