Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek

Radó-Sziget

Győr
További információ
A helyiek és a turisták által is nagyon kedvelt Radó-sziget ideális helyszín egy kellemes sétára, aktív kikapcsolódásra. A szigeten hatalmas platán- és gesztenyefák árnyékában sétálhatunk, tavasztól pedig gyönyörködhetünk a szebbnél szebb virágokban. 

Nekik ajánljuk: Családok, Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1-2 óra

Kb. ennyibe kerül egy főre: ingyenesen látogatható

Jelleg: Aktív időtöltés, Természeti látnivaló

Szabadtéri


A Radó-sziget Győr városának legromantikusabb része, szórakozó, pihenő és történelmi emlékhelyek is találhatók itt. A szigetet a Belvárossal és Újváros városrésszel egy-egy híd köti össze. A két híd találkozásánál az I. világháborúban elesettekre megemlékező alkotás látható. 1892-1920-ig Kisfaludy Károly szobra is itt állt, mely ma a Bécsi kapu teret díszíti. 
A sziget hatalmas platánfákkal borított déli felén felállított Zenepavilon a nyári szabadtéri koncertek helyszínéül szolgál. A közelben található a 19. századi, műemléki értékű csónakház. A sziget legdélibb részén láthatjuk Sajó Károly győri természettudós emlékművét. Az északi részen vadgesztenyefákat találunk. A Rába kettős hídnál egy tájba illő, mégis modern stílusú étterem található. Az Ifjúság hídja felé vezető sétány mentén található a Vénusz-szobor. 

Közeli fürdő

A győri élményfürdő magas színvonalon elégíti ki a fürdőzés, gyógyászat vagy szaunázás és rekreáció céljából érkező fürdőzők igényeit. A fürdőben kilenc szabadtéri és beltéri medence, két csúszda, gyermekpancsoló és egy fedett játszóház, illetve játszósarok is üzemel. A szaunavilág öt különböző hőmérsékletű és aromájú finn szaunával, gőzkabinnal, két infra- és egy levendulakabinnal, jakuzzival és sóbarlanggal várja a relaxálni vágyókat. 2023-ig a fürdő felújítás miatt ZÁRVA.