Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Római Kőtár

Szentendre
További információ
A Római Kőtárban nagyrészt Szentendrén előkerült kőemlékek csodálhatók meg. 
A római kori tábor falainak maradványai a középkorban még láthatóak voltak, a 19-20. században tűntek el a föld színéről. A tábor területén kezdetben szőlők és gyümölcsösök voltak, majd néhány villa is épült ugyanúgy, ahogy a későrómai temető területére is. A föld forgatása, az építkezések során egyre több régészeti lelet került elő, ezek egy része azonban elkallódott.
Az új szabadtéri lapidárium 1970. október 1-én nyílt meg a jelenlegi helyén, ahol a köveket Ulcisia Castra (a Kr. u. IV. századtól Castra Constantia) táborától délre, szabad téren mutatták be. A kőtár tárgyai között nemcsak temetkezési és vallásos emlékek találhatók, hanem a császári látogatás tiszteletére emelt kövek, építészeti tagozatok és mérföldkövek is.

Járja be a Római Kőtár utcaképét! 

Mozgassa a képet az egérrel (mobilon az ujjával). A nyilakra kattintva új helyszínre jut.

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Szentendre látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Szentendrei Képtár
A Szentendre főterén álló, barokk kereskedőházban 1978-ban nyitotta meg kapuit a Szentendrei Képtár egy reprezentatív, időszaki kiállítások megrendezésére alkalmas kiállítóterem.
Részletek

Szamos Marcipán Múzeum
A híres szentendrei Szamos cukrászda szomszédságában található a Szamos Marcipán Múzeum, az ország első marcipánokat bemutató múzeuma. 
Részletek

Barcsay Múzeum
A szentendrei Barcsay Múzeumban megtekinthetők Barcsay Jenő festőművész munkái.
Részletek

Belgrád-székesegyház
A szentendrei Belgrád-székesegyház a magyarországi szerb ortodox egyház püspöki széktemploma.
Részletek

Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum - Skanzen
A Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum, a Skanzen Magyarország legnagyobb szabadtéri gyűjteménye.
Részletek

Programajánló