Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Sárvári Arborétum

Sárvár
További információ
Megközelítőleg háromszáz fa- és cserjefaj megismerését teszi lehetővé a Sárvári Arborétum, mely tökéletes program egy kiránduláshoz.
A mai Sárvári Arborétum helyét az írásos feljegyzések szerint eredetileg zöldséges és gyümölcsös kertek foglalták el. A vártól keletre fekvő, ma 9,2 hektár területű arborétumot, eredetileg az Este-Modenai család alapította 1812-ben. Az egyik részébe visszatértek a gyümölcsösök, míg a másikban megmaradtak az öreg tölgyek.
Szerencsére a 2. világháború nem hagyott mély nyomokat, az 1950-es években történt helyreállítások után pedig védelem alá helyezték az Arborétumot. A növénygyűjteményét azóta fejlesztik, így ma már több mint 300 fa-, és cserjefaj található a területén. A több száz éves platánfák, tiszafák, fekete fenyők, vasfák mellett a liliomfafajták a legjelentősebbek.

Nézze meg a Sárvári Arborétum 360 fokos képeit!

Mozgassa a képeket az egérrel (mobilon az ujjával).


 

Tekintse meg a Sárvári Arborétumról készült videókat is!Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Sárvár látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...

A legjobb elérhető szállások Sárváron

Kattintson ide és nézze meg, hol mennyiért lehet megszállni...MegnézemFürdőajánló
Szállásajánló

Park Inn by Radisson Sárvár Resort & Spa****

Sárvár
Közvetlen átjárás: Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő
wellnesswellness
állatbarátállatbarát
gyermekbarátgyermekbarát
természetközelitermészetközeli
aktív és sportaktív és sport
Közeli látnivalók
Nádasdy vár és Nádasdy Ferenc Múzeum
A Sárvár szívében álló, a reneszánsz várkastélyok hangulatát idéző Nádasdy vár az ország egyik kiemelkedő műemléke és egyben a város szimbóluma.
Részletek

Szent Miklós katolikus templom
Sárvár egykori plébániatemploma volt az 1912-ig közigazgatásilag önálló Sáron álló középkori eredetű Szent Miklós katolikus templom. 
Részletek

Rába mente
A kanyargós, medrét gyakran változtató, vad Rába meredek partjaival, a kanyarulatokban épített övzátonyokkal, a medret kísérő ligeterdőkkel egyedülálló természetes szépséget kölcsönöz a tájnak.
Részletek

Bükfürdői Kneipp Park
A bükfürdői Kneipp Park testi és lelki felfrissülést kínál. 
Részletek

Büki Evangélikus Templom
1785 adventjén szentelték fel a korabeli szabályoknak megfelelően torony nélkül készült késő barokk evangélikus templomot Bükön.
Részletek

Programajánló