Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek

Sárvári Arborétum

Sárvár
További információ
Megközelítőleg háromszáz fa- és cserjefaj megismerését teszi lehetővé a Sárvári Arborétum, mely tökéletes program egy kiránduláshoz.
A mai Sárvári Arborétum helyét az írásos feljegyzések szerint eredetileg zöldséges és gyümölcsös kertek foglalták el. A vártól keletre fekvő, ma 9,2 hektár területű arborétumot, eredetileg az Este-Modenai család alapította 1812-ben. Az egyik részébe visszatértek a gyümölcsösök, míg a másikban megmaradtak az öreg tölgyek.
Szerencsére a 2. világháború nem hagyott mély nyomokat, az 1950-es években történt helyreállítások után pedig védelem alá helyezték az Arborétumot. A növénygyűjteményét azóta fejlesztik, így ma már több mint 300 fa-, és cserjefaj található a területén. A több száz éves platánfák, tiszafák, fekete fenyők, vasfák mellett a liliomfafajták a legjelentősebbek.

Nézze meg a Sárvári Arborétum 360 fokos képeit!

Mozgassa a képeket az egérrel (mobilon az ujjával).


 

Tekintse meg a Sárvári Arborétumról készült videókat is!Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Sárvár látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...