Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Segway túra Zalakaros

Zalakaros
További információ

A Segway túra során Zalakaroson a parkok, a szép természetvédelmi körzetek, a védett erdők, csendes és gyors bejárása válik elérhetővé. Extrém terepviszonyok sem jelentenek akadályt, így méltó kihívója lehet, a zajos környezetzavaró “Off-road”-os járműveknek.

 

Nekik ajánljuk: Családok, Fiatalok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1-2 óra

Jelleg: Kaland

Szabadtéri


A Segway azért fantasztikus, mert függőleges helyzetben tudunk utazni. Sok technológiai érdekességet sűrítettek bele, ezt azonban észre sem vesszük. Se gáz se fék, csak testbeszéddel irányítható. Az első olyan önegyensúlyozó közlekedési eszköz, amelyet arra terveztek, hogy bárhová elvigyen bennünket. Lehetőséget ad arra, hogy gyorsabban közlekedjünk és a közlekedés igazi szórakozás lesz számunkra.

 

Rohanó világunk néha megkövetel egy kis pihenést az embertől, szervezetünknek szüksége van ugyanis arra, hogy a stresszes mindennapok után elvonatkoztasson a munkától és kikapcsolja agyát, ezáltal a pillanatnak éljen. Függetlenül attól, hogy városban vagy egy vidéki kis faluban él, a természet minden esetben kitűnő kikapcsolódást nyújt arra, ha szeretnénk alaposan elfelejteni egy keményen átrobotolt hét minden gondját-baját. Ha ön is ebben a cipőben jár és szeretne egy kicsit kikapcsolni, miért nem választja hozzá a zalakarosi programokat, netán a zalakarosi gyógy- és termálfürdő szolgáltatásait vagy éppen egy alapos Segway kirándulást, túrát a várost körülvevő festői környezetben, a Göcsej vadregényes tájain?

 

Mivel végérvényesen beköszöntött a tavasz, a télnek pedig várhatóan már csak az év utolsó felében jut komolyabb szerep, ezért érdemes az irányt az erdők felé venni, a nagy kirándulások ugyanis lehet, hogy elfárasztják a testet, de mellette olyan feltöltődést biztosítanak a léleknek, hogy az pótolhatatlan. A  zalakarosi programok között számtalan olyan lehetőséget találhat, amelyek a szabadba csábítják a kicsiket és a nagyokat, a fiatalokat és az időseket egyaránt. Ön mindemellett választhat, hogy az éjszakát is a szabadban, a csillagos ég alatt, netán egy kedvező árú zalakarosi szállás valamelyik vendégszobájában kívánja eltölteni, hiszen a lehetőségek tárháza mondhatni végtelen.

A város turizmusa ugyanis az utóbbi időben ugrásszerű fejlődésnek indult, így sorra nyíltak az újabb és újabb olcsó zalakarosi szállások, amelyeknek köszönhetően bárki megtalálhatja a neki legmegfelelőbbet, érkezzen a zalakarosi gyógyfürdő miatt a városba vagy éppen csak azért, hogy körbejárja egy gyors de csendes Segway-en Göcsej legszebb erdőit, hegyeit és völgyeit, hiszen nincs is jobb kikapcsolódás egy nagy kirándulásnál a természetben.

 

Zalakaros környékén ráadásul számtalan kijelölt turistaút várja a hatalmas séták szerelmeseit, hogy felfedezzék és bejárják, becirkálják a várost körülvevő festői tájat. Ennek köszönhetően azoknak sem kell aggódniuk, akik csak azért nem mernek egy nagyobb zalakarosi kirándulást tenni, mert félnek attól, hogy eltévednek a vadonban, ahová nem csak a kikapcsolódás miatt, hanem földrajzi és biológiai tanulmányút céljából is érdemes ellátogatni. A zalakarosi erdők ugyanis csordultig vannak a régióra jellemző növényekkel, amelyek érintetlenül, a maguk szépségével tudják elvarázsolni a turistákat.

 

Elérhetőség: 8749 Zalakaros, Bodahegyi út 1. (Szilágyi cukrászdával szemben)

 

Fürdőajánló 

A Zalakarosi Fürdő nemcsak gyógyulást, hanem erőt és élményt is ad a családnak. Fedett fürdő: Az év minden napján három medencével, két gyógyvizes ülőfürdővel és egy termálvizes medencével folyamatosan üzemel a fedett fürdő. Önálló egységként, saját pihenő hellyel üzemel az itt található szaunablokk – két szauna, gőzkabin és hidegvizes merülőmedence –, mely a nyugalom oázisa a fürdőben. A szauna blokk külön térítés ellenében vehető igénybe. Ebben az épületben található a széleskörű szolgáltatást nyújtó gyógyászati részleg, amelyen belül az úgynevezett vizes kezelések a földszinten, a száraz kezelések az első emeleten találhatók. A fedett gyógycentrumi fürdőcsarnokban egy medencecsoport helyezkedik el, mely három különböző, önállóan üzemelő medencéből áll. A kültéri, szépen gondozott sziklakerttel és egyedi mikroklímával rendelkező gyógycentrumi gyógymedence részben fedett és a hideg téli hónapokat kivéve egész évben üzemel, míg a fedett rész egész évben látogatható. Az élményfürdőben mindenki megtalálhatja a legmegfelelőbb kikapcsolódási lehetőséget. Itt fürdőzhet, szórakozhat és kipihenheti a mindennapok fáradalmait. A beltéri élménymedencében tíz különböző vízi attrakciót és a vadvízi áramot is ki lehet próbálni. A belső élménymedencéből közvetlenül ki lehet úszni a kültéri élménymedencébe, melyben egész évben nyakzuhanyok, pezsgő élményelemek várják a fürdőzőket. Az élményfürdőben fedett- és nyitott pezsgőfürdő is található.