Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Szamos Marcipán Múzeum

Szentendre
További információ
A híres szentendrei Szamos cukrászda szomszédságában található a Szamos Marcipán Múzeum, az ország első marcipánokat bemutató múzeuma. 
A Szamos Marcipán Múzeum nemcsak a különleges édesség szerelmeseinek tartogat élményt, hanem a művészetek és a történelem rajongóinak is. Az itt tett látogatásunk alkalmával ugyanis végighaladhatunk Szamos Mátyás és Szabó Károly műhelyének megalakulásának mérföldkövein, a masszából készült remekművek között pedig a virágokon kívül lenyűgöző esküvői tortákat, és más hírességeket is megcsodálhatunk. Minden a rózsákkal kezdődött, amikor az 1930-as években megmutatták az akkoriban cukrásztanulmányait folytató Szavits Mladennek, hogyan kell ezt a finom szirmú virágot megformázni a cukros, mandulás masszából. A kellő figyelmet és ügyességet igénylő művelet elsajátítását rengeteg gyakorlás, és több százezer marcipán követte.

Tekintse meg a szentendrei Szamos Marcipán Múzeumról készült videókat!


Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Szentendre látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Barcsay Múzeum
A szentendrei Barcsay Múzeumban megtekinthetők Barcsay Jenő festőművész munkái.
Részletek

Szentendrei Képtár
A Szentendre főterén álló, barokk kereskedőházban 1978-ban nyitotta meg kapuit a Szentendrei Képtár egy reprezentatív, időszaki kiállítások megrendezésére alkalmas kiállítóterem.
Részletek

Római Kőtár
A Római Kőtárban nagyrészt Szentendrén előkerült kőemlékek csodálhatók meg. 
Részletek

Belgrád-székesegyház
A szentendrei Belgrád-székesegyház a magyarországi szerb ortodox egyház püspöki széktemploma.
Részletek

Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum - Skanzen
A Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum, a Skanzen Magyarország legnagyobb szabadtéri gyűjteménye.
Részletek

Programajánló