Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Széchenyi liget

Szentes
További információ
A Széchenyi liget Szentes szívében fekszik, mintegy 500 méterre a központtól. 
A liget létrejöttét Széchenyi István halála előzte meg, aki 1846-ban látogatott a városba. Az itt élők nem felejtették el, milyen nagy szerepe volt a Tisza szabályozásának kialakításában – ezáltal az árvíz veszélyének csökkentésében. Emléke előtt tisztelegve a Vecseri-fok szigetet, valamint a mellette lévő országutat a legnagyobb magyar után nevezték át. Bár az elgondolás hamar megszületett, a megvalósítás kicsit váratott magára. A koncepció az volt, hogy a szépet a hasznossal egyesítsék, ennek szellemében a gyümölcsfás rész iskolaként, a vecseri sziget többi része pedig sétakertként lett kialakítva. A munkálatokat végül 1869-ben fejezték be. 1894-ben kertrendezés eredményeként az addig megtalálható fafajták kiegészültek különféle fenyőkkel, piramiseperrel, piramisszillel, mocsári ciprussal, szomorú kőrissel és tarka juharral.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Szentes látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Szentesi Szent Anna római katolikus templom
Szentes újjáépített római katolikus templomát 1847-ben szentelték fel Szent Anna tiszteletére.  
Részletek

Szentesi Református Nagytemplom
A tégla alapú, vályogfalú szentesi Református Nagytemplom 1747 decemberére készült el.
Részletek

Csongrádi Kézművesházak
A Csongrád belvárosában található Kézművesházakban élő skanzenként ápolják a hagyományokat.
Részletek

Művelődési Központ és Városi Galéria
A csongrádi Városi Galériában havonta nyílnak időszaki kiállítások hazai és külföldi kortárs művészeti alkotásokból, kiemelten preferálva a pályakezdő fiatalokat.
Részletek

Tornyai János Múzeum
A hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeumban állandó régészeti kiállítást lehet megtekinteni, emellett mintegy ezerötszáz darabból álló, kiemelkedő jelentőségű néprajzi, helytörténeti és képzőművészeti gyűjtemény is helyet kapott itt.
Részletek

Programajánló