Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók TOP 10 őszi fürdőtippTOP 10 őszi fürdőtipp További ajánlatok

Széchenyi tér

Szeged
További információ
Szeged főtere, a Széchenyi tér Közép-Európa egyik legszebb és legnagyobb tere. 
A szegedi Széchenyi tér a kirándulóknak és a város lakóinak is tökéletes alternatíva, ha el szeretnének vonulni egy kicsit a város nyüzsgésétől. A központban elhelyezkedő, forgalomtól részlegesen elzárt tér a sétálóutca közvetlen folytatása, amely az év néhány kiemelt napján jó hangulatú rendezvényeknek ad otthont. Olyan híres személyekről készült szobrok kapnak itt helyet, mint Vásárhelyi Pál, Tisza Lajos és Deák Ferenc, az épületek közül pedig a Tisza Szálló, a Zsótér ház, illetve a Városházát és a Bérpalotát összekötő Sóhajok hídja érdemel külön említést. A napjaikban elsősorban kikapcsolódási célból látogatott tér egészen az 1950-es évekig vásártérként funkcionált.Fürdőajánló
Szállásajánló

Hunguest Hotel Forrás

Szeged
Közvetlen átjárás: Napfényfürdő Aquapolis
Közeli látnivalók
Sóhajok Hídja - Szeged
A szegedi Sóhajok Hídja a velencei híd mintájára és Ferenc József tiszteletére létesült abból az alkalomból, hogy az uralkodó meglátogatta az újjáépült várost. 
Részletek

Reök-palota
Szegeden a Tisza Lajos körút-Kölcsey utca sarkán áll a hazai szecesszió jellegzetes alkotása, a Reök-palota. 
Részletek

Dóm tér és zenélő óra
A szegedi Dóm tér méretei megegyeznek a velencei Szent Márk tér méreteivel.
Részletek

Pick Szalámi és Szegedi Paprika Múzeum
A Pick Szalámi és Szegedi Paprika Múzeum alsó szintjén a szalámigyár, az emeleten a szegedi paprika feldolgozásának története látható.
Részletek

Fogadalmi templom
Az 1879. évi nagy árvíz után a szegedi városatyák fogadalmat tettek egy monumentális templom felépítésére, ez a mai Fogadalmi templom. 
Részletek

Programajánló
További programok