Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Szegedi Csillagvizsgáló

Szeged
További információ
Színvonalas és egyben szórakoztató ismeretterjesztő előadásokon vehetünk részt a Szegedi Csillagvizsgálóban. 

Nekik ajánljuk: Családok, Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1-2 óra

Kb. ennyibe kerül egy főre: 1000

Jelleg: Aktív időtöltés, Tudomány

Fedett + Szabadtéri


Az előadások során a szakértők a Naprendszer közelről tanulmányozott égitesteiről, az űrutazás jövőjéről, idegen világok felfedezéséről és még sok más izgalmas témáról mesélnek az érdeklődőknek.
A bemutatón tájékozódhatunk az ismertebb csillagképekről, valamint megismerhetjük a hozzájuk kapcsolódó történeteket és a leglátványosabb csillagászati objektumaikat. Az előadást még látványosabbá teszik azzal, hogy a csillagokat és az égboltot lézerfénnyel világítják meg.
A Szegedi Csillagvizsgáló több teleszkóppal is rendelkezik, legjelentősebb a 25 cm átmérőjű, Dobson-szerelésű tükrös távcső, melynek segítségével közelebbről is megcsodálható az égbolt, annak érdekes részletei és csodái. A lézeres csillagképtúra és a távcsöves bemutató borús időben nem tarható meg.
A helyszínre a 10 főnél nagyobb csoportokat is várják, ebben az esetben előzetes bejelentkezés szükséges a látogatás előtt két héttel. A nyitvatartási időről és az aktuális árakról bővebben ide kattintva tájékozódhat.  
A Csillagvizsgáló Szegeden, a Kertész u. 3. szám alatt található.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Szeged látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...