Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Szegedi Miniszínház

Szeged
További információ

A Szegedi Miniszínház egy olyan utazó színház, mely azon dolgozik, hogy kültéri és beltéri körülmények között minőségi gyermek és felnőtt színházi produkciókkal szórakoztasson.

Nekik ajánljuk: Családok, Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1-2 óra

Jelleg: Színház, kultúra

Fedett + Szabadtéri


1985-ben néhány szegedi fiatal elhatározta, hogy létrehozza az ország egyik első utazó gyermekszínházát. Így alakult meg Teszáry Gábor vezetésével a SZEGEDI MINISZÍNPAD, a neve 1998-tól SZEGEDI MINISZÍNHÁZ. A színház nem igényel magas technikai felszereltségű színháztermeket. A hordozható díszletekkel és hangosításunkkal a legkisebb településeken is minőségi előadásokat tudnak tartani. Ugyanakkor a díszlet- és jelmezpark fejlesztésével megfelelnek a nagy Művelődési Házak és színháztermek igényeinek is. A majd húsz esztendő alatt több mint 700 településen léptek fel. Évente 250-300 elõadást tartanak az ország minden táján.

 

Tekintsen meg egy részletet a Szegedi Miniszínház Pinocchio c. műsorából!

 

 

Közeli fürdők

 

A szegedi Napfényfürdő Aquapolisban a korszerű gyógyászat, az élményfürdő és a strand mellett egy 13 csúszdás aquapark áll a fürdővendégek rendelkezésére. A négy évszakos vízivárosban a belső élménymedence térben sodrófolyósok, zuhatagok, pezsgőágyak és egyéb élményelemek várják a fürdőzőket. A belső élménymedencéhez kiúszóval kapcsolódik a külső wellness medence. Az élménymedence tér déli oldalán üvegezett falfelület biztosítja a vizuális kapcsolatot a szabadtéri strand és létesítményei felé. Szeged másik fürdője, az Anna fürdő egy csodálatosan felújított műemléképületében kapott helyet. A termál-, illetve a wellnessfürdő az épület két külön szárnyába tagolódik, szolgáltatásaik elkülönülnek, így igény szerint külön-külön, vagy  kombinált belépőjeggyel, egyben lehet igénybe venni azokat. A két szárny körülölel egy belső udvart, ahol jó idő esetén lehet napozni vagy a büfé szolgáltatásait élvezni.

 

Szegedtől 20 kilométerre található a mórahalmi fürdő, ahol négyféle gyógyvíz és 21 medence a várja a vendégeket. A Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőben a nyári időszakban 14 fedett medence, 7 szabadtéri medence, 8 szauna, két beltéri és egy szabadtéri csúszda áll a vendégek rendelkezésére, akiket számos extra szolgáltatás (Kneipp-medence, jégkása kút, sodrófolyosó, gyermek játszóház, stb.) is várja. A téli időszakban a szabadtéri csúszda ugyan nem üzemel, de a kültéri medencék közül kettő egész évben használható.