Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók TOP 10 őszi fürdőtippTOP 10 őszi fürdőtipp További ajánlatok

Szegedi Vadaspark

Szeged
További információ
A Szegedi Vadaspark a legfiatalabb és egyben legnagyobb állatkertje hazánknak, érdekes színfolt a szegedi látnivalók palettáján.
Mintegy három évtizede gazdagítja hazánk állatkertjeinek listáját, hála az egyetemi tanárok és hallgatók kezdeményezésének. A  Szegedi Vadaspark neve ellenére egzotikus állatokat is bemutató állatkertről van szó, lakóinak létszáma a kezdetektől dinamikusan nőtt.
Egyik célja, hogy főként különösen ritka, és veszélyeztetett állatoknak nyújtson biztonságos menedéket. Az első lépcsőt a dél-amerikai rész kialakítása jelentette, az avatóra még az ecuadori és a perui nagykövet is ellátogatott. A különlegességét megőrizve fennállása alatt több olyan állatot mutatott be, amelyek nyugat-európai viszonylatban is ritkaságszámba mennek.
A Szegedi Vadaspark egyediségét az itt élő állatok mellett az a program adja, melynek keretében a sérült, elárvult vagy az elkobzott élőlényeket befogadják – ez éves szinten elérheti az ötszázat.Fürdőajánló
Szállásajánló

Hunguest Hotel Forrás

Szeged
Közvetlen átjárás: Napfényfürdő Aquapolis
Közeli látnivalók
Reök-palota
Szegeden a Tisza Lajos körút-Kölcsey utca sarkán áll a hazai szecesszió jellegzetes alkotása, a Reök-palota. 
Részletek

Sóhajok Hídja - Szeged
A szegedi Sóhajok Hídja a velencei híd mintájára és Ferenc József tiszteletére létesült abból az alkalomból, hogy az uralkodó meglátogatta az újjáépült várost. 
Részletek

Hősök kapuja
Szeged egyik látnivalója a freskókkal díszített Hősök kapuja, mely az Aradi vértanúk terét köti össze a Boldogasszony sugárúttal.
Részletek

Széchenyi tér
Szeged főtere, a Széchenyi tér Közép-Európa egyik legszebb és legnagyobb tere. 
Részletek

Dóm tér és zenélő óra
A szegedi Dóm tér méretei megegyeznek a velencei Szent Márk tér méreteivel.
Részletek

Programajánló
További programok