Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Szegedi Vadaspark

Szeged
További információ
A Szegedi Vadaspark a legfiatalabb és egyben legnagyobb állatkertje hazánknak, érdekes színfolt a szegedi látnivalók palettáján.
Mintegy három évtizede gazdagítja hazánk állatkertjeinek listáját, hála az egyetemi tanárok és hallgatók kezdeményezésének. A  Szegedi Vadaspark neve ellenére egzotikus állatokat is bemutató állatkertről van szó, lakóinak létszáma a kezdetektől dinamikusan nőtt.
Egyik célja, hogy főként különösen ritka, és veszélyeztetett állatoknak nyújtson biztonságos menedéket. Az első lépcsőt a dél-amerikai rész kialakítása jelentette, az avatóra még az ecuadori és a perui nagykövet is ellátogatott. A különlegességét megőrizve fennállása alatt több olyan állatot mutatott be, amelyek nyugat-európai viszonylatban is ritkaságszámba mennek.
A Szegedi Vadaspark egyediségét az itt élő állatok mellett az a program adja, melynek keretében a sérült, elárvult vagy az elkobzott élőlényeket befogadják – ez éves szinten elérheti az ötszázat.

Nézze meg a 360 fokos képet a Szegedi Vadasparkról!

Mozgassa a képet az egérrel (mobilon az ujjával).


Tekintse meg a Szegedi Vadasparkról készült videókat is!
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Szeged látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...