Aktuális akciók
Fürdőbelépő ajándékbaFürdőbelépő ajándékba Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek

Szent Miklós Vízi- és Taposómalom

Mohács
További információ
A mohácsi Szent Miklós Vízi- és Taposómalom azon kevés műemlék malmok egyike, melyben ma is kövekkel történik az őrlés.
Az 1330-as években Csele és Mohács a malmok, a halastavak, illetve az erdők használati jogai miatt versengett egymással. Aztán jöttek a törökök, a környék elnéptelenedett, a falvak elpusztultak, de szerencsére maradtak fent a malmok létezésére utaló emlékek – például az 1590-es, illetve az 1720-as évekből származó feljegyzések. Az egykor működő négy malmot feltételezhetően a 17. században betelepülő szerb kereskedőcsaládok építették újra, és a több száz éves fennállás alatt az államosításig valószínűleg mindig befolyásos kereskedőcsaládok birtokolták. A környék egykori malmai közül a Szent Miklós vízimalom az egyetlen, amely a mai napig működőképes, az egyik különlegessége, hogy küllemével az ókort idézi, a másik, hogy a zárt kerékházának köszönhetően a házban folyik a patakja.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Mohács látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Kanizsai Dorottya Múzeum
A Kanizsai Dorottya Múzeum a messze földön híres busójárás legrégebbi maszkjaival gazdagítva mutatja be Mohács és Magyarország déli népeinek ragyogó színeit.
Részletek

Busóudvar
A Busóudvarban az év minden napján meg lehet ismerni a több évszázados hagyományokkal bíró mohácsi busójárást.
Részletek

Csatatéri Emléktemplom
A mohácsi Széchenyi tér legmeghatározóbb épülete a Csatatéri Emléktemplom, más néven Fogadalmi templom.
Részletek

Mohácsi Városháza
A mohácsi Széchenyi tér keleti oldalán álló Városháza impozáns épületet Árkay Aladár tervezte.
Részletek

Mohácsi Nemzeti Emlékhely
Az 1526. augusztus 29-i mohácsi csata helyszínén, régészeti feltárásokat követően nyílt meg a Mohácsi Történelmi Emlékhely, mely 2012 óta hivatalosan Nemzeti Emlékhely rangot visel. 
Részletek

Programajánló