Szentendrei Képtár

Szentendre
További információ
A Szentendre főterén álló, barokk kereskedőházban 1978-ban nyitotta meg kapuit a Szentendrei Képtár egy reprezentatív, időszaki kiállítások megrendezésére alkalmas kiállítóterem.
Az eredeti gondolat az volt, hogy legyen egy otthona a Pest Megyei Múzeumok Igazgatóságához tartozó képtár darabjainak, ahol a múzeum újdonságainak bemutatása mellett a külföldi műegyütteseket is fogadni tudják. A 18. században egymás mellett épült barokk stílusú épületeket egy évszázaddal később egy közös tetőszerkezettel kapcsolták össze. Az eredeti elosztás a mai napig felismerhető, a Képtár kialakításakor végzett kutatás során pedig gyönyörű freskókra bukkantak. Napjainkban a Képtár a Ferenczy Múzeum Centrum egyik legfontosabb kiállítóhelye, melynek alagsorában történelmi kiállítást tekinthetünk meg.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Szentendre látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Barcsay Múzeum
A szentendrei Barcsay Múzeumban megtekinthetők Barcsay Jenő festőművész munkái.
Részletek

Szamos Marcipán Múzeum
A híres szentendrei Szamos cukrászda szomszédságában található a Szamos Marcipán Múzeum, az ország első marcipánokat bemutató múzeuma. 
Részletek

Római Kőtár
A Római Kőtárban nagyrészt Szentendrén előkerült kőemlékek csodálhatók meg. 
Részletek

Belgrád-székesegyház
A szentendrei Belgrád-székesegyház a magyarországi szerb ortodox egyház püspöki széktemploma.
Részletek

Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum - Skanzen
A Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum, a Skanzen Magyarország legnagyobb szabadtéri gyűjteménye.
Részletek

Programajánló