Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum - Skanzen

Szentendre
További információ
A Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum, a Skanzen Magyarország legnagyobb szabadtéri gyűjteménye.
A Szabadtéri Néprajzi Múzeum története az 1960-as évekig nyúlik vissza, ekkor alapították meg ugyanis az ország központi szabadtéri gyűjteményét. Az alapgondolat először egy svéd fejéből pattant ki még az 1890-es években, a példáját követve a következő évtizedekben Európa-szerte kezdtek kialakulni az ehhez hasonló épületek. A szentendrei Skanzen célja, hogy bemutassa a magyar nyelvterületek népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodási szokásait, valamint az életmódját. Mindezt tájegységekre bontva az eredeti épületek áttelepítésével, hiteles tárgyakkal és régi településformákkal adja vissza.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Szentendre látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Belgrád-székesegyház
A szentendrei Belgrád-székesegyház a magyarországi szerb ortodox egyház püspöki széktemploma.
Részletek

Szentendrei Képtár
A Szentendre főterén álló, barokk kereskedőházban 1978-ban nyitotta meg kapuit a Szentendrei Képtár egy reprezentatív, időszaki kiállítások megrendezésére alkalmas kiállítóterem.
Részletek

Szamos Marcipán Múzeum
A híres szentendrei Szamos cukrászda szomszédságában található a Szamos Marcipán Múzeum, az ország első marcipánokat bemutató múzeuma. 
Részletek

Barcsay Múzeum
A szentendrei Barcsay Múzeumban megtekinthetők Barcsay Jenő festőművész munkái.
Részletek

Római Kőtár
A Római Kőtárban nagyrészt Szentendrén előkerült kőemlékek csodálhatók meg. 
Részletek

Programajánló