Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Szentesi Szent Anna római katolikus templom

Szentes
További információ
Szentes újjáépített római katolikus templomát 1847-ben szentelték fel Szent Anna tiszteletére.  
A város Szent András apostol tiszteletére szentelt templomát 1332-ben említik először. A számos építési fázisban épült templomot az 1834-es földrengés megrongálta. A rossz állapotú templomot 1844-ben lebontották. Megmaradt viszont a torony, amit újfent megmagasítottak, és ehhez igazítva épült meg a mai templom. Az újjáépített templom jelenlegi klasszicizáló formáját 1847-ben nyerte el. A torony újabb emeletet és hagymatagos későbarokk toronysisakot kapott.
 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Szentes látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Széchenyi liget
A Széchenyi liget Szentes szívében fekszik, mintegy 500 méterre a központtól. 
Részletek

Szentesi Református Nagytemplom
A tégla alapú, vályogfalú szentesi Református Nagytemplom 1747 decemberére készült el.
Részletek

Csongrádi Kézművesházak
A Csongrád belvárosában található Kézművesházakban élő skanzenként ápolják a hagyományokat.
Részletek

Művelődési Központ és Városi Galéria
A csongrádi Városi Galériában havonta nyílnak időszaki kiállítások hazai és külföldi kortárs művészeti alkotásokból, kiemelten preferálva a pályakezdő fiatalokat.
Részletek

Tornyai János Múzeum
A hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeumban állandó régészeti kiállítást lehet megtekinteni, emellett mintegy ezerötszáz darabból álló, kiemelkedő jelentőségű néprajzi, helytörténeti és képzőművészeti gyűjtemény is helyet kapott itt.
Részletek

Programajánló