Aktuális akciók
Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek Fürdőbelépő ajándékbaFürdőbelépő ajándékba Adventi és karácsonyi ajánlatokAdventi és karácsonyi ajánlatok További ajánlatok

Szentesi Szent Anna római katolikus templom

Szentes
További információ
Szentes újjáépített római katolikus templomát 1847-ben szentelték fel Szent Anna tiszteletére.  
A város Szent András apostol tiszteletére szentelt templomát 1332-ben említik először. A számos építési fázisban épült templomot az 1834-es földrengés megrongálta. A rossz állapotú templomot 1844-ben lebontották. Megmaradt viszont a torony, amit újfent megmagasítottak, és ehhez igazítva épült meg a mai templom. Az újjáépített templom jelenlegi klasszicizáló formáját 1847-ben nyerte el. A torony újabb emeletet és hagymatagos későbarokk toronysisakot kapott.
 Közeli látnivalók
Széchenyi liget
A Széchenyi liget Szentes szívében fekszik, mintegy 500 méterre a központtól. 
Részletek

Szentesi Református Nagytemplom
A tégla alapú, vályogfalú szentesi Református Nagytemplom 1747 decemberére készült el.
Részletek

Csongrádi Kézművesházak
A Csongrád belvárosában található Kézművesházakban élő skanzenként ápolják a hagyományokat.
Részletek

Művelődési Központ és Városi Galéria
A csongrádi Városi Galériában havonta nyílnak időszaki kiállítások hazai és külföldi kortárs művészeti alkotásokból, kiemelten preferálva a pályakezdő fiatalokat.
Részletek

Tornyai János Múzeum
A hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeumban állandó régészeti kiállítást lehet megtekinteni, emellett mintegy ezerötszáz darabból álló, kiemelkedő jelentőségű néprajzi, helytörténeti és képzőművészeti gyűjtemény is helyet kapott itt.
Részletek

Programajánló