Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Szombathelyi Képtár

Szombathely
További információ
A Szombathelyi Képtárban elsősorban kortárs magyar művészek alkotásait lehet megtekinteni.
A Szombathelyi Képtár 1985-ben nyílt meg. Évente 15-20 időszaki kiállítást rendez, melyeken egyéni művészek, csoportok, tendenciák mutatkoznak be, de gyakoriak a tematikus kiállítások is. A képtár törzsgyűjteményében régebbi (17-19. századi) darabokat is őriz, de a művek többsége, az intézmény jellegét meghatározó alkotások a 20. századi magyar művészetekhez kötődnek. A képtár törekvése, hogy megismertesse a nemzetközi áramlatokkal lépést tartó művészek munkáit. Ilyen jellegű alkotások reprezentálják a korai magyar avantgárdot (Kassák Lajos és köre), illetve a politikai elnyomás ellenére erőteljesen kibontakozó pop, minimal, koncept artot.
A képtár részét képezi egy kortárs textilgyűjtemény is, amelynek 2500 darabból álló anyaga főként a már 1970 óta Szombathelyhez kötődő textilbiennálék nyomán került a múzeumba. 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Szombathely látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Iseum
Az Isis istennő tiszteletére épült szentély, az Iseum a legismertebb ókori építészeti emlék Szombathelyen. 
Részletek

Püspöki Palota és a Sala Terrena kiállítás
Szombathely legszebb késő-barokk palotája a Püspöki Palota, melynek földszintjén látogatható a Szombathelyi Egyházmegyei Múzeum és Kincstár.
Részletek

Történelmi Témapark
A szombathelyi Történelmi Témapark építményei és eszközei az antik természettudományokat hozzák megfogható, kipróbálható közelségbe.
Részletek

Járdányi Paulovics István Romkert
Savaria maradványainak legnagyobb egybefüggő részletét a szombathelyi Járdányi Paulovics István Romkert tárja a látogatók elé. 
Részletek

Sarlós Boldogasszony-székesegyház
Magyarország harmadik legnagyobb temploma a szombathelyi Sarlós Boldogasszony-székesegyház.
Részletek

Programajánló