Quantcast

Aktuális akciók
Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Takács István Gyűjtemény

Mezőkövesd
További információ
A Városi Galéria épülete ad otthont Takács István állandó életmű-kiállításának. A XX. század legjelentősebb magyar freskóművészének alkotásait, a matyók nagysikerű festőjének felbecsülhetetlen életművét tekinthetik meg az érdeklődők.

Nekik ajánljuk: Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1 óránál kevesebb

Kb. ennyibe kerül egy főre: 0

Jelleg: Múzeum, emlékház, tájház

Fedett


A 2012-ben nyílt és azóta folyamatosan bővülő, megújuló tárlat 12 termében több mint 250 alkotás látható: tájképek, csodálatos portrék, munkaábrázolások, életképek, színkompozíciók. A gyűjtemény között megtekinthető a legkisebb vázlatoktól a monumentális munkákat megidéző alkotások.
Takács István (1901-1985), a XX. századi magyar freskóművészet kiemelkedő alakja, a matyók leghitelesebb festője. Sokszínű, gazdag életművének legfontosabb alkotásai az ország 290 templomának falfestényei, oltárképei és stáció-képei. Legismertebb művei közé tartozik a mezőkövesdi Szent László templom falfestménye, valamint az egri bazilika kupolafreskója. Munkássága emellett néprajzi, helytörténeti, népművészeti szempontból is rendkívül jelentős.
A Takács István Gyűjtemény Mezőkövesden, a Szent László tér 23. sz. alatt látogatható, a Szent László templommal szemközti Városi Galéria épületében.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Mezőkövesd látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...