Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Új Zsinagóga

Szeged
További információ
Szeged város egyik legfontosabb műemléke, hazánk egyik legszebb zsidó épülete az Új Zsinagóga, mely kihagyhatatlan látnivaló, ha Szegeden tartózkodunk. Az épületben rendszeresek a komoly- és könnyűzenei koncertek. 

Nekik ajánljuk: Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1-2 óra

Kb. ennyibe kerül egy főre: 1000 - 1500

Jelleg: Templom, egyéb vallási épület

Fedett


A szegedi Új zsinagóga Magyarország második, a világ negyedik legnagyobb zsinagógája, mely 1900 és 1902 között épült, Baumhorn Lipót tervei alapján. 2017-ben újították fel. Az eklektikus stílusú épületben a barokk, gótikus, román és szecessziós stíluselemek is fellelhetők. 
Az épületbe érkezve a kék, az arany és a vajszín uralkodik, mely az elegciát képviseli, ugyanakkor vidám, könnyed hatást kelt. A kupolabelső térhatásával és szépségével a világot szimbolizálja. A kupoladob 24 oszlopa a nap 24 órájára utal, a fölötte található csipkebokor virágai a hitet jelképezik. A zöldes-barna sáv és a csillagok a föld és az ég szimbólumai. Az üvegkupolát és a gótikus díszítésű színes ólomüveg alakokat Róth Miksának köszönhetjük. 
A zsinagóga kiváló akusztikájának köszönhetően alkalmas koncertek megtartására is. Az 1340 ülőhelyes épületben rendszeresen tartanak komoly- és könnyűzenei koncerteket is. Az épület köré egy gyönyörű kert épült, nagyon szép tiszafa sorral, a piramistölgyekkel és a császárfákkal.
A zsinagóga egész évben megtekinthető, csoportok számára elérhető a magyar és az angol nyelvű idegenvezetés. 
Az Új Zsinagóga Szegeden, a Jósika utca 10. szám alatt található. 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Szeged látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...