Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Virágóra

Székesfehérvár
További információ
Székesfehérvár egyik jelképe a Virágóra, az évről-évre megújuló virágkertészeti alkotás, mely tavasztól őszig mutatja a pontos időt.

Nekik ajánljuk: Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1 óránál kevesebb

Kb. ennyibe kerül egy főre: ingyenesen látogatható

Szabadtéri


A Virágórát még az 1960-as években készítette el egy német cég. A 70-es évektől egészen haláláig, tavaly őszig Kovács Jenő órásmester tartotta karban. A szerkezet üzemeltetését most fia, Kovács András vette át, aki apja nyomdokait követve, szintén az órák szakértője. A hatalmas óramutatókat földbe süllyesztett, speciális óraszerkezet működteti, segítségével tavasztól őszig mutatja a pontos időt. A „számlap” mellett virágokból kirakott, naponta átültetett, pontos dátum is olvasható.

Közeli fürdő

A székesfehérvári fürdőt mindenképpen érdemes kipróbálni különleges hangulata miatt. A fürdő leglátványosabb része a török fürdő, a mozaikkal kirakott ülőmedence, az ülő pezsgőfürdő és a központi fürdőmedence, melynek 36-38 fokos vízében üldögélve oldhatjuk a hétköznapok stresszét. Az Árpád fürdő különlegessége a mozaikcsempés tepidárium is. A műemlékfürdő mellé emeltek egy új épületet, ahol a szauna, a gőzkabin, és az élményzuhany kapott helyet. A fürdőben általában 4-8 szaunafelöntést tartanak naponta, amit szintén érdemes kipróbálni.

 

A fehérvári uszodában lévő 2 medence közül az egyik egy 8 pályás versenymedence, a másik pedig egy tanmedence. Az uszoda rendszeresen ad otthont úszó- és szinkronúszóversenyeknek, öttusa fordulóknak és vízilabda edzőtáboroknak. A 2018-ba felújított strandon háromcsúszdás medence és pezsgőfürdős, sodrófolyosós új élménymedence várja a fürdőzőket, a gyermekmedence pedig vizes játszótérrel (spray parkkal) egészült ki.