Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Vitorlázeum Balatonfüred

Balatonfüred
További információ
Egyedülálló vitorlástörténeti interaktív kiállítótér várja a vitorlázás és hajózás tudománya, a hajók kialakítása iránt érdeklődő látogatókat a Balaton legrégebbi vitorlásklubjának épületében.

Nekik ajánljuk: Családok, Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1-2 óra

Kb. ennyibe kerül egy főre: 1000 - 1500

Jelleg: Múzeum, emlékház, tájház

Fedett


Az épület egy modern technikai felszereltséggel, több elemében innovatív és egyedi megoldású látogatóbarát kilátótérrel állít emléket a balatoni vitorlássportnak, a vízen közlekedett egykori nagyhírű hajóknak és hajósaiknak. A kialakítandó szimulátorral, kép és hanganyagokkal, kiállított eszközökkel megismerhetővé válik egy balatoni vihar érzése a vizet járó vitorlásban, navigálási, vagy éppen csomózási ismeretek lesznek elsajátíthatóak.

A termekben megismerhetjük a balatoni vitorlázás kezdeteit, a különböző hajótípusokat, csomókat. A gyerekek papírcsónakversenyt rendezhetnek hajszárítók segítségével, a teraszon pedig gyakorolhatjuk a vitorlafelvonást, a kikötést vagy a kormányzást. Külön termet kapott a nagy múltú Kékszalag tókerülő vitorlásverseny, az összes eddigi győztes hajó és kapitánya neve olvasható itt 1934-től napjainkig.

 

Járja be az épületet egy virtuális túrán!

 

Közeli fürdő

balatonfüredi aquapark felejthetetlen élményeket nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt a nyári időszakban. Többféle hullámmedence, vízi csúszda és játékos gyermekmedence várja a vízi élményekre szomjazó strandolókat az élményfürdőben.