Aktuális akciók
Fürdőbelépő ajándékbaFürdőbelépő ajándékba Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek

Víztorony

Szeged
További információ
A Szent István téren álló szegedi Víztornyot a helyiek Öreg Hölgy néven is becézik, építése 1902-ben kezdődött el Zielinski Szilárd tervei alapján.
A funkcionalitás mellett a megjelenésre is nagy hangsúlyt fektettek, ennek szellemében az épületet szecessziós jegyekkel látták el. A 46 méteres Víztorony tetején állva csodálatos panoráma tárul elénk. A csigalépcsőkön haladva érdemes megállnunk az egyes emeleteken, mert megismerhetjük az építmény történelmét, valamint megismerkedhetünk a fizika egy-egy területével is. Az idő vasfoga ebben az esetben sem kegyelmezett, a több mint százéves fennállása alatt a tartószerkezete súlyosan meghibásodott, ezért a 2000-es évek elején felújították.

Nézze meg a 360 fokos képeket a szegedi Víztoronyról!

Mozgassa a képeket az egérrel (mobilon az ujjával).Tekintse meg a szegedi Víztoronyról készült videókat is!Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Szeged látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...

A legjobb elérhető szállások Szegeden

Kattintson ide és nézze meg, hol mennyiért lehet megszállni...MegnézemKözeli látnivalók
Széchenyi tér
Szeged főtere, a Széchenyi tér Közép-Európa egyik legszebb és legnagyobb tere. 
Részletek

Sóhajok Hídja - Szeged
A szegedi Sóhajok Hídja a velencei híd mintájára és Ferenc József tiszteletére létesült abból az alkalomból, hogy az uralkodó meglátogatta az újjáépült várost. 
Részletek

Pick Szalámi és Szegedi Paprika Múzeum
A Pick Szalámi és Szegedi Paprika Múzeum alsó szintjén a szalámigyár, az emeleten a szegedi paprika feldolgozásának története látható.
Részletek

Reök-palota
Szegeden a Tisza Lajos körút-Kölcsey utca sarkán áll a hazai szecesszió jellegzetes alkotása, a Reök-palota. 
Részletek

Fogadalmi templom
Az 1879. évi nagy árvíz után a szegedi városatyák fogadalmat tettek egy monumentális templom felépítésére, ez a mai Fogadalmi templom. 
Részletek

Programajánló
További programok