Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Zalaegerszegi Mária Magdolna templom

Zalaegerszeg
További információ
Zalaegerszeg központjában, a Göcseji Múzeum szomszédságában magasodik a kéttornyú Mária Magdolna templom. 
Az 1747-69 között épült barokk plébániatemplom 44 méter magas tornyai már több mint két évszázada jelzik a város központjának irányát, és nyolc órája mutatja az időt. A belső teret díszítő freskókat és a város védőszenteket, Mária Magdolnát ábrázoló főoltárképét Johann Ignaz Cimbal osztrák festő készítette. A templom barokk építésű belső terének műkincsei közül kiemelkedik a Pieta szobor, amely eredetileg a város főutcájának végén állt magas fehér kőtalapzaton. Emiatt nevezték a főutcát akkoriban Fehérkép utcának. Az épület mellett tábla és szobor őrzi Mindszenty József hercegprímás, esztergomi érsek emlékét, aki 25 éven át a város plébánosaként szolgált e falak között. A templom előtti, Mindszentyről elnevezett teret az 1810-ben állított Szentháromság szobor teszi hangulatossá.

Nézzen körül a Zalaegerszegi Mária Magdolna templomnál!

Mozgassa a 360 fokos képet az egérrel (mobilon az ujjával).


Tekintse meg a Zalaegerszegi Mária Magdolna templomról készült videókat is!Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Zalaegerszeg látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Göcseji Múzeum
A zalaegerszegi egykori takarékpénztári palota 1890-ben emelt eklektikus stílusú épületében kapott helyet a Göcseji Múzeum.
Részletek

Zalaegerszegi Városi Hangverseny és Kiállítóterem
A zalaegerszegi Városi Hangverseny és Kiállítóterem épülete eredetileg zsinagógának épült, eklektikus stílusban.
Részletek

Földönjáró toronyóra
Zalaegerszeg központi részétől délkeletre, a Kosztolányi utcában egy igazi különlegesség, a Földönjáró toronyóra.
Részletek

Göcseji Falumúzeum
A Göcseji Falumúzeum, az ország első szabadtéri néprajzi múzeuma, a várost átszelő Zala folyó holtága és egy régi vízimalom körül kapott helyet. 
Részletek

Jánkahegyi kilátó és kálvária
A zalaegerszegi Jánkahegyi kilátót 2012-ben avatták fel a városlakók és a turisták örömére. 
Részletek

Programajánló