Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Zalakaros Termáltó és ökopart

Zalakaros
További információ
Élménydús kikapcsolódási lehetőséget kínál a Zalakarosi Termáltó és a köré épített szabadidős park. Akik aktív feltöltődésre vágynak, látogassanak el a parkba, ahol különböző tematikus pontokon keresztül bejárható a tó és környéke, a kilátóból megcsodálható a táj, végül egy hangulatos étterem is várja a látogatókat. 

Nekik ajánljuk: Családok, Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 2-4 óra

Kb. ennyibe kerül egy főre: 0

Jelleg: Aktív időtöltés, Természeti látnivaló

Szabadtéri


A termáltóhoz érkezve az első állomás a fogadóépület és a hozzá tartozó tizenöt méter magas kilátótorony, ahonnan csodálatos kilátás tárul elénk. A fogadóépület mellett található hangok pavilonjában megismerkedhetünk a természet hangjaival. 
A séta során a bátrabbak kipróbálhatják a vízen járás tudományát a termáltavon kialakított vízi tipegő segítségével. A sekély vízmélység és a csúszásgátló felületeknek köszönhetően teljesen biztonságos a szórakozás. 
A tó két partját egy híd köti össze, középen pedig egy kis szigetet találunk, ahol megpihenhetünk, valamint megcsodálhatjuk a tavat és környékét. A híd túloldalán találjuk a fények meditációs pavilonját, ahova mindig besüt a nap, és ha sokáig figyeljük őket, akkor látjuk, hogy a Föld forgására, a Nap mozgására a fénycsíkok hogyan változnak.
A tó erdő felőli részén egy tanösvény indul, ahol a kisebbeket egy mesebeli tündér is várja az egyik égerfa tövében. Az itt élő növényeket ismertető táblák mutatják be. A gyerekek másik kedvence a tóparti játszótér, ahol kis patak csordogál végig, a gyerekek élvezhetik a hintákat, homokozót, mászókákat. 
Visszaérve a fogadóépülethez egy sövény labirintusban is kalandozhatunk. A bátrabbak egy 21 méter magas csúszdát is kipróbálhatnak. Ha megéheznénk, egy kellemes ebéd vagy vacsora vár minket a fogadóépület mellett megépült étteremben.
Megközelítés
Külön parkoló tartozik a tóhoz, ahova a Men-Dan Hotel előtt elhaladva jobbra, aztán balra fordulva juthatunk el. A gyalogosan érkezőknek a Strandfürdő bejárata előtti Gyógyfürdő téren kell keresztülhaladniuk, hátunk mögött hagyva, távolodva a főúttól, iránymutatóként a csúszdák jó látható sziluettjét figyelve. A tó keleti oldalán az újonnan épített kerékpárút is ad egy természetbarát megközelítési módot.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Zalakaros látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...