Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Zalavölgyi Parkerdő

Zalaegerszeg
További információ
A parkerdő kedvelt helye a sportolóknak: sokan futnak, bicikliznek errefelé, egy tisztáson focizni is lehet, kutyák és gazdáik is szívesen sétálnak a tanösvényen és az erdőben.

Nekik ajánljuk: Családok, Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 2-4 óra

Kb. ennyibe kerül egy főre: ingyenesen látogatható

Jelleg: Aktív időtöltés, Természeti látnivaló

Szabadtéri


A nagyközönség előtt 1976-ban nyitották meg a Zalavölgyi Parkerdőt. A 2000-es években tanösvénnyel bővült az erdő. A tanösvény mellett dombocska és játszótér várja a gyermekeket. A tanösvényen rövid útvonal 12 állomást tartalmaz, míg a hosszabb szakaszt további 11 megállóval bővítették, melyek mindegyikét számozott oszlopok jelzik. A látogatók belepillanthatnak az erdei hangyaboly, az erdőlakó madarak és a mókusok életébe; megtudhatják, mely növényeket jelölik a Quercus rubra és az Alnus glutinosa latin kifejezések; illetve fény derül a gyógynövények titkára és Zala megye erdőgazdálkodására is.
Ha április-május időszakban kisétálunk a Zalavölgyi Parkerdőbe, félúton a belváros és Csácsbozsok településrész között, a Vérmalom melletti tisztáson hazánk egyik legjelentősebb, természetvédelmi szempontból pedig legértékesebb kockásliliom mezejében gyönyörködhetünk. A mocsári kockásliliomnak vagy kotuliliomnak is nevezett növény 2016-ban elnyerte az Év Vadvirága címet, s mivel sok helyen a kihalás veszélye fenyegeti, Magyarországon védettnek számít.

Tekintse meg a Parkerdőről készült videót! 

 

Közeli fürdők 

A Zalaegerszegi Termálfürdőben értékes ásványokban gazdag termálvíz, felejthetetlen fényterápiás fürdőzés és pollenmentes levegő várja a vendégeket. A termálfürdő egyik különlegessége, hogy egy korszerű légkezelő rendszernek köszönhetően pollenmentes levegő kerül a fürdőtérbe, így az allergiában szenvedők számára is biztosított a zavartalan fürdőzés. A termálfürdő egyedülálló, üvegkupolás szerkezete mind nappal, mind éjjel nem mindennapi látványt kínál. A fürdőcsarnok összesen öt felnőtt és három gyermekmedencével várja a fürdőzőket. A gyermekvárban kialakított medencék szivárványcsúszdával, három különböző mélységű melegvizes medencével és vízi játékokkal várják a gyerekeket, babákat. Jelenleg egy beltéri és egy kültéri finn szauna, valamint egy merülő dézsa található a termálfürdő területén. 
Zalaegerszeg aquaparkja, az AquaCity több mint 6000 m² vízfelülettel és tíz óriáscsúszdával várja a vízi élmények szerelmeseit a strandszezonban.