Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Budapest Folk Fest

Budapest 2018. május 23. - 2018. május 27.

 Budapest Folk Fest

 

Budapest Folk Fest: Egyedülálló népzenei élmény

A Budapest Folk Fest egyedülálló lehetőséget kínál arra, hogy megismerjük és megtapasztaljuk a magyar népzene sokszínűségét és gazdagságát. A fesztivál minden évben megrendezésre kerül, és a hagyományos népzene mellett különböző műfajok, például világzene, jazz és kortárs zene képviselői is fellépnek.

A fesztiválnak otthont adó helyszínek között szerepel a Hagyományok Háza, a Fonó és a Művészetek Palotája. A fesztivál ideje alatt koncertek, táncházi estek, workshopok és kiállítások várják a látogatókat.

A Budapest Folk Fest célja, hogy a magyar népzenét népszerűsítse és megőrizze a fiatalabb generációk számára. A fesztivál különleges figyelmet fordít a hagyományok ápolására és az újabb generációk bevonására.

 

A fesztivál története

A Budapest Folk Fest először 2013-ban került megrendezésre. A fesztivál célja az volt, hogy Budapesten is létrehozzanak egy olyan népzenei fesztivált, amely a magyar népzene sokszínűségét és gazdagságát mutatja be. A fesztivál azóta minden évben megrendezésre kerül, és egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

 

A fesztivál programja

A Budapest Folk Fest programja minden évben változatos, de mindig a magyar népzene áll a középpontban. A fesztiválon fellépnek a magyar népzene legismertebb előadói, és a fiatalabb generáció képviselői is. A fesztiválon a hagyományos népzene mellett különböző műfajok, például világzene, jazz és kortárs zene képviselői is fellépnek.

 

A fesztivál helyszínei

A Budapest Folk Festnek otthont adó helyszínek között szerepel a Hagyományok Háza, a Fonó és a Művészetek Palotája. A Hagyományok Háza a magyar népzene és népművészet központja. A Fonó egy olyan kulturális központ, amely a népzene és a tánc művészetét ápolja és népszerűsíti. A Művészetek Palotája Magyarország egyik legnagyobb kulturális intézménye, amely különböző művészeti ágaknak ad otthont.

 

A fesztivál látogatói

A Budapest Folk Fest látogatói között szerepelnek magyarok és külföldiek is. A fesztivál különösen népszerű a fiatalok körében, akik érdeklődnek a magyar népzene iránt.

 

 

Fürdőajánló

 

Az esemény helyszínétől nagyjából 5 km-re található az ország, sőt Európa egyik legnagyobb fürdőkomplexuma, az első pesti gyógyfürdő és az egyik legjelentősebb wellness központ a Széchenyi fürdő. A fürdőben 21 nyitott és fedett medence, valamint 10 szauna található. Élménymedencéjében sodrófolyosó, víz alatti pezsegtetés, nyakzuhany és ülőpadokba rejtett, hátat masszírozó vízsugár működik. A hagyományos gyógyszolgáltatások mellett wellness szolgáltatást is tartalmaz a belépőjegyár, mint például szauna és vízi torna. A főváros legmenőbb éjszakai fürdőzése minden szombaton ide csalogatja a fiatalokat. 

 

Budapest egyik legszebb műemlékfürdőjében, a Gellért fürdőben öt beltéri termálmedence mellett két merülőmedence várja fürdőzőket, a sportolni vágyók pedig egy úszómedencében csillapíthatják a mozgás iránti igényüket. A szabadban egy hullám és egy termálmedencében lehet mártózni. Emellett egy gőzkabin, egy finn szauna, és egy hőlégkamra biztosítja a felmelegedést. 

 

A Gellért Gyógyfürdő szomszédságában található Rudas fürdőben gyógyfürdő, törökfürdő, élményfürdő és uszoda várja a fürdőzőket. A műemléki környezet és a tetőtéri medence a dunai panorámával igazán különleges helyszín egy kellemes mártózáshoz. 

 Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Budapest
Látnivalók