Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

István, a szent király kiállítás

Székesfehérvár 2013. augusztus 31. - 2013. december 11.

István, a szent király kiállítás

2013 őszén először látható együtt Szent István három legnagyobb ereklyetartó hermája

Amiről 1938-ban a szakemberek is csak álmodni mertek, az 2013-ban valósággá válik: a Szent István Emlékév csúcspontjaként az első magyar király zágrábi, székesfehérvári és kalocsai ereklyetartó hermája három hónapig együtt lesz látható a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeumban.
 

Az István, a szent király című kiállításon több mint 250 értékes műtárgy és egyedi installáció segítségével mutatják be első királyunk tiszteletének kimeríthetetlen gazdagságát. Szintén történelmi jelentőségű esemény, hogy a bécsi Stephansdom Szent István ereklyéje 800 év után visszatér Székesfehérvárra, a király temetkezési helyére.

 

Fürdőajánló

 

A székesfehérvári fürdő szecessziós stílusú, kupolás műemléképületében a leglátványosabb rész a török fürdő, a mozaikkal kirakott ülőmedence, az ülő pezsgőfürdő és a központi fürdőmedence, aminek 36-38 fokos vízében üldögélve oldhatjuk a hétköznapok stresszét. Az Árpád fürdő különlegessége a mozaikcsempés tepidárium is. A műemlékfürdő mellé emeltek egy új épületet, ahol a szauna, a gőzkabin, és az élményzuhany kapott helyet.

 Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Székesfehérvár
Látnivalók
Fürdők
Árpád Fürdő