Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Nyírségi Disznótoros és Böllérversenyen

Nyíregyháza
HelySóstói Múzeumfalu


Nyírségi Disznótoros és Böllérversenyen

Éljük át együtt a hamisítatlan falusi disznóvágást a Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn található Sóstói Múzeumfaluban!
Autentikus környezet, ízletes ételek, hagyományőrzés felső fokon és az elmaradhatatlan jó hangulat!

A Napkori Nemzetközi Böllérversenyen csapatok mérik össze szúrási, vágási és feldolgozási technikáikat. A versenyzők a népi hagyományoknak megfelelően készítik el a disznótor finomságait, pl. a hurkát, kolbászt vagy a mindig nagy népszerűségnek örvendő toroskáposztát. Kóstolási lehetőség mindig van a csapatoknál és a szervezők által felállított standokon is.

A hentesek választhatnak, mangalicát vagy hússertést vágnak, ám a versenyben csak azok vehetnek részt, akik mangalicát dolgoznak fel. A böllérek munkáját szakértő zsűri bírálja. Díjakat több kategóriában adnak. Többek között a legfinomabb hurkát, fogópálinkát, kolbászt, és nem utolsó sorban a legízletesebb forralt bort díjazzák.

A csapatokat baráti társaságok, cégek munkatársai, és települések egyaránt szerveznek minden évben. Számos település induló versenyzői együtt érkezik külföldi testvértelepülésének csapatával. Érkeznek résztvevők Erdélyből, Kárpátaljáról, a Vajdaságból és a Felvidékről is.


Közeli fürdők

 

A Júlia Fürdő Nyíregyháza belvárosában található, a vasút-, illetve a buszpályaudvartól néhány percnyi sétára. A fürdő rendelkezik gyógyvizes medencékkel, úszómedencével, gyermekmedencével, illetve kültéri medencékkel is. A nyíregyházi élményfürdő, az Aquarius 2005-ben nyitotta meg kapuit. Látogatható a termálvilág, amely beltéri és kültéri gyógyvizes medencéket takar, az élményvilág, mely többek között hullámmedencét, csúszdákat, vadvízi sodrófolyosót takar, illetve a legkisebbeket a gyermekvilág várja. A szomszédságában található nyíregyházi strand, a Parkfürdő a nyári időszakban várja a látogatókat. 

 

A program időpontja a termalfurdo.hu rendelkezésére álló információk alapján hivatalosan még nincs kitűzve. A korábbi években az alábbi dátum környékén került megrendezésre a(z) Nyírségi Disznótoros és Böllérversenyen: február 15.
Mivel hivatalos időpont még nem áll a termalfurdo.hu rendelkezésére, előfordulhat, hogy a következő alkalommal a fenti dátumhoz képest eltérő időpontban (vagy egyáltalán nem) rendezik meg az eseményt. A fenti dátum tehát csak hozzávetőleges tájékoztatásul szolgál a múltbeli adatok alapján.
Pontosabb információval a szervezők tudnak szolgálni. Ehhez kattintson a lenti térkép alatt található linkre.
2025. évi program még nem ismertTöbb információ a programról

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Nyíregyháza
Látnivalók