Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Rock Fesztivál Budapest

Budapest 2017. szeptember 08. - 2017. szeptember 09.

Rock Fesztivál Budapest

A Rock Fesztivál Budapest egy magyarországi rockzenei fesztivál, amelyet 2017-ben rendeztek meg először. A fesztivál helyszíne a Kincsem Park volt, ahol három napon át léptek fel a hazai és nemzetközi rockzene legnagyobb sztárjai.

A fesztivál első napján a Tankcsapda és a Halott Pénz lemezbemutató koncertje volt a főattrakció. A második napon a magyar rockzene egyik legnagyobb legendája, a Scorpions lépett fel, mellettük pedig olyan előadók, mint a The Script és a Hollywood Undead is. A fesztivál zárónapján pedig a Guns N' Roses adta a főkoncertet, mellettük pedig olyan előadók, mint a The Kills és a Papa Roach is színpadra álltak.

A fesztivál nagy siker volt, a három nap alatt több mint 100 ezren látogattak ki a Kincsem Parkba. A fesztivál szervezői már a 2018-as fesztiválon is dolgoztak, azonban a fesztivált végül nem rendezték meg.

 

Története

A Rock Fesztivál Budapest elődjének tekinthető a Rockmaraton fesztivál, amelyet 1995 és 2015 között rendeztek meg évente a Dunaújvárosi Szalki-szigeten. A Rockmaraton fesztiválon minden évben több mint 100 ezren látogattak ki, és a fesztivál a hazai rockzene egyik legjelentősebb eseményévé vált.

2015-ben a Rockmaraton fesztivál szervezői bejelentették, hogy a fesztivált megszüntetik. A fesztivál megszűnésének oka az volt, hogy a fesztivál helyszíne, a Dunaújvárosi Szalki-sziget, már nem felelt meg a fesztivál igényeinek.

A Rockmaraton fesztivál megszűnése után a fesztivál szervezői úgy döntöttek, hogy egy új fesztivált indítanak Budapesten. Az új fesztivált Rock Fesztivál Budapest névre keresztelték, és a fesztivál helyszíne a Kincsem Park lett.

 

A fesztivál programja

A Rock Fesztivál Budapest egy háromnapos fesztivál, amely minden év augusztus végén kerül megrendezésre. A fesztiválon minden nap több mint 10 előadó lép fel, a hazai és nemzetközi rockzene legnagyobb sztárjai.

A fesztivál programja minden évben változik, de a fesztiválon mindig szerepelnek a hazai rockzene legnagyobb sztárjai, valamint néhány nemzetközi előadó is. A fesztivál programját általában április-május körül jelentik be a szervezők.

 

A fesztivál helyszíne

A Rock Fesztivál Budapest helyszíne a Kincsem Park, amely Budapest egyik legnagyobb szabadtéri rendezvényhelyszíne. A Kincsem Park egy 50 ezer fő befogadóképességű rendezvényhelyszín, ahol egész évben koncerteket, fesztiválokat és egyéb rendezvényeket rendeznek.

A Budapest Park könnyen megközelíthető a belvárosból, a 7-es busszal és a 178-as busszal is el lehet jutni a fesztivál helyszínére. A fesztivál helyszínén pedig ingyenes parkoló áll a látogatók rendelkezésére.

 

A fesztivál jegyei

A Rock Fesztivál Budapest jegyei általában március-április körül kerülnek forgalomba. A jegyeket a fesztivál honlapján és a Ticketportalon lehet megvásárolni.

A fesztiválra háromnapos bérleteket és napijegyeket is lehet vásárolni. A háromnapos bérlet ára általában 20 ezer forint körül van, a napijegy ára pedig 10 ezer forint körül van.

 

A fesztivál szolgáltatásai

A Rock Fesztivál Budapesten a látogatók számára számos szolgáltatás elérhető. A fesztivál helyszínén találhatóak étel- és italárusok, valamint WC-k és zuhanyzók is.

 

A rendezvény nem kerül többet megrendezésre!

 

 

Fürdőajánló 

Budapest legfiatalabb strandja, a Paskál Gyógy- és Strandfürdő 2016 júliusában fedett fürdő résszel bővült, így egész évben nyitva tartó termálfürdővé vált. A Széchenyi Gyógyfürdő Európa egyik legnagyobb fürdőkomplexuma, amelyben 21 nyitott és fedett medence, valamint 10 szauna található.

 Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Budapest
Látnivalók