Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Siklós-Mohács Élményút

Siklós 2011. május 26.

Siklós-Mohács Élményút

A Dél-dunántúli Régió kulturális turizmusának legnépszerűbb célpontjai a török hódoltság korához kapcsolódnak. Számos, ebben a korban épült műemlék található a Dél-Dunántúlon, melyek töretlenül őrzik népszerűségüket.

Ezen emlékek láncra fűzése, tehát egy török kulturális út létrehozása, új megközelítésben tárja a látogatók elé a hódoltság korához kapcsolódó vonzerőket. A tematikus útvonal első szakasza Mohácsot és Siklóst köti össze. A Mohácsi csata helyszíne, Siklós vára és dzsámija eddig is népszerű turista célpontok voltak.

Ezek megújulása mellett aktív kikapcsolódáshoz és a térségre jellemző borturizmushoz kötődő szolgáltatások is új szintre emelkednek idén,így a 2011-es fejlesztések által mindenki megtalálhatja az igényeinek megfelelő kikapcsolódási lehetőségeket.

 

A Siklós-Mohács Élményút mint komplex turisztikai célpont számos érdekes építészeti munkával és kifejező szimbólumokkal tarkított alkotásokkal tiszteleg a múlt történelmi eseményei előtt.

 

Közeli fürdők

 

A siklósi termálfürdő a Siklósi Vár közelében, különleges természeti és történelmi környezetben található. Még a fürdő izgalmas belső terei is a vár falait idézik: a medencéket színes bástyák veszik körül, a bástyák belsejében pedig meglepetés vízi-élmények várnak a látogatókra. A több mint 5000 négyzetméteres, háromszintes épületkomplexumban kül- és beltéri medencék mellett számos wellness-szolgáltatás biztosít ideális kikapcsolódási lehetőséget minden korosztálynak.

Siklóstól autóval 10 perc alatt eljuthatunk a harkányi fürdőbe is, mely hatalmas, parkosított környezetével, strandterületével, csúszdáival és gyógyfürdő részével minden korosztály számára kínál rekreációs lehetőséget. 2017 végén a gyermekek már egy saját, „téli birodalmat” is birtokukba vehettek a fürdőben a két új, élményelemekkel is felszerelt medencének köszönhetően. A pancsolóban vízesés és kincsesbarlang várja az apróságokat. A nagyobb gyerekek vízi kalandjairól kalózhajó-csúszda és vízágyú gondoskodik az 50 centiméteres medencében. A szabadtéri csúszdaparkot 2016-ban adták át, ahol hétféle csúszdát próbálhatnak ki a kalandvágyók. 

 

A Siklóstól nagyjából 45 km-re található mohácsi fürdőben is várják a kikapcsolódni vágyókat egész évben.  A fürdőben és strandon medencék, wellness szolgáltatások és sportolási lehetőségek állnak a vendégek rendelkezésére.

 

 Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Siklós
Látnivalók