Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Idült bőrbetegségek

A különböző bőrbetegségek nem csak a bőrre korlátozódhatnak, hanem számos egyéb, például belgyógyászati kórtünetként is megjelenhetnek. Az idült bőrbetegségek nehezen gyógyulnak és rendszerint kiújulnak. Egyik leggyakoribb fajtája a pikkelysömör, ahol a gyakran hosszú és teljesen tünetmentes szakaszok súlyos bőrtünetekkel járó szakaszokkal váltakoznak. A rosacea főleg az arcbőrön mutatkozó krónikus bőrbetegség, amely akár már 30 éves kortól megjelenhet, de az ötvenes évek tájékán válik gyakoribbá. A herpesz a bőr és a nyálkahártya, esetleg az idegrendszer herpesz vírus okozta akut megbetegedése. Az ekcéma a bőr krónikus, gyulladásos, az immunműködés egyensúlyának zavara miatt kialakuló betegsége. Jellemző tünetei a száraz, erősen viszkető bőr. Az idült bőrbetegségek kezelése általában helyileg történik, kenőcsök, krémek segítségével, vagy szájon át szedhető gyógyszerek alkalmazásával, esetleg injekciós bevatkozással. Az idült bőrelváltozások gyógyvizes kúrákra is jól reagálnak.

A betegségre az alábbi gyógyvizek ajánlottak

Fürdőkben


Témába vág

Gyógyfürdők bőrbetegségek kezelésére

Bőrbetegségek, bőrgyulladások kialakulhatnak baktériumok, vírusok, gombák, étel vagy vegyszer allergiák, valamint az immunrendszer zavara miatt is. Pikkelysömör, ekcéma, rosacea: lássuk, mely gyógyfürdők gyógyvize segíthet rajtuk!