Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Pikkelysömör

A pikkelysömör (psoriasis) nem ritka bőrbetegség, elterjedtsége Magyarországon 2% körül van. Megjelenési helye a végtagok feszítő oldala, a térdek, a könyökök, valamint a hajas fejbőr.  A betegség nem fertőző. Kialakulásában veleszületett hajlam és környezeti, provokáló faktorok is szerepet játszanak. Jellemző tünete a pikkely, amely középen halad, szélen elválik, alatta gyulladt megvastagodott bőr található. Ízületi panaszokat is okozhat. A bőrfelületen kívül esetenként a körmöket, ízületeket, nagyon ritkán a nyálkahártyákat is érintheti. A pikkelysömör krónikus, kiújulásra hajlamos betegség, gyakran hosszú teljesen tünetmentes szakaszok súlyos bőrtünetekkel járó szakaszokkal váltakoznak. Kezelésére többféle gyógymód ismert. Az erős napfény és a kénes vizű fürdők többnyire jó hatásúak. Véglegesen nem gyógyítható, de tünetmentesíthető.

A betegségre az alábbi gyógyvizek ajánlottak

Fürdőkben


Témába vág

Tünetmentessé tehető a gyógyíthatatlan betegség

Október 29. a pikkelysömör világnapja. Hazánkban megközelítőleg a lakosság két százalékát - nőket és férfiakat egyenlő mértékben - érinti ez a roppant kellemetlen bőrbetegség. Gyógyvízzel jelentősen lehet enyhíteni a tüneteket.

Gyógyfürdők bőrbetegségek kezelésére

Bőrbetegségek, bőrgyulladások kialakulhatnak baktériumok, vírusok, gombák, étel vagy vegyszer allergiák, valamint az immunrendszer zavara miatt is. Pikkelysömör, ekcéma, rosacea: lássuk, mely gyógyfürdők gyógyvize segíthet rajtuk!

Fényterápiás kabinnal segítik a betegeket Pécsen

Fényterápiás kabint helyezett üzembe és tanácsadó programot indított a pikkelysömörben szenvedő betegek kezelésére a Pécsi Tudományegyetem (PTE) bőrgyógyászati klinikája múlt héten a baranyai megyeszékhelyen.