Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek

Gyógyfürdők bőrbetegségek kezelésére

2022. 09. 15. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Bőrbetegségek, bőrgyulladások kialakulhatnak baktériumok, vírusok, gombák, étel vagy vegyszer allergiák, valamint az immunrendszer zavara miatt is. Pikkelysömör, ekcéma, rosacea: lássuk, mely gyógyfürdők gyógyvize segíthet rajtuk!

Pikkelysömör

Mikor azt vesszük észre, hogy bőrünk fokozottan elszarusodik, főleg a végtagok feszítő oldalán, a térdeken, a könyökön, valamint a hajas fejbőrön, akkor valószínű pikkelysömörrel van dolgunk.
Békési Gyógyászati Központ és Gyógyfürdő: Békés gyógyfürdőjében, nyugodt légkör várja azokat, akik gyógyulni szeretnének. A vize kis só koncentrációjú, nátrium hidrogén karbonátos hévíz, melynek metakovasav és szerves anyag tartalma jelentős és jódot is tartalmaz, ami miatt gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító, görcsoldó, izomlazító és keringésjavító hatású. Tökéletes választás azoknak, akik ebben a bőrbetegségben szenvednek.
Hajdúnánási Gyógyfürdő: Hajdúnánás legkorszerűbb fürdőjében 1019 méterről feltörő, 67 Celsius fokos gyógyvíz tör a felszínre, mely kalcium-magnézium-hidrogénkarbonátos, jódos-brómos gyógyvíz. Választhatunk többek között a gyógyvizes kádfürdő, a súlyfürdő vagy a szénsavas fürdő közül is, ha gyógyítani kívánjuk a pikkelysömört.
A fentieken kívül az alábbi fürdőkben is kezelhetjük a pikkelysömört: Gyógyfürdők a pikkelysömör enyhítésére.

Idült bőrbetegségek

Az idült bőrbetegségek nehezen gyógyulnak és rendszerint kiújulnak, ide tartozik a pikkelysömör, a rosacea és az ekcéma is. Közös bennük, hogy a gyógyvizes kúrákra nagyon jól reagálnak.
Túrkeve Termál- és Élményfürdő: A túrkevei fürdő gyógyászati épületében ülőpados gyógyvizes- és a szabadtéri gyógyvizes pezsgőmedencében fürdőzhetünk és gyógyulhatunk. A helyi gyógyvíz nátrium-hidrogénkarbonátos, jódos, szulfidos, metakovasavat tartalmaz, és kiválóan alkalmazható idült bőrbetegségek kezelésére.
Nagyszénási Parkfürdő: A Nagyszénási fürdőben közel háromezer méter mélyről felszínre törő 96 Celsius-fokos víz alkáli- hidrogén-karbonátos, oldott szénhidrogénekben gazdag hévíz, mely fluoridiont és jodidiont is tartalmaz, bőrgyógyászati megbetegedések kezelésére és a betegségek kialakulásának megelőzésére is alkalmas.
További fürdők, ahol még gyógyulhatnak az idült bőrbetegséggel küzdők: idült bőrbetegségek kezelése.

Ekcéma

Amikor apró hólyagok keletkeznek bőrünkön, kipirosodik, begyullad, majd hámlani kezd, viszket és kiszárad, nagyon valószínű, hogy ekcémában szenvedünk.
Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő: A 2018-as Év Fürdője négyféle gyógyvizet kínál, a gyógyfürdőben pedig több mint harminc féle kezelés áll a betegek rendelkezésére. A jódos, hidrogén-karbonátos, ásványi anyagokkal teli vízben kiválóan gyógyítható az ekcéma is. Ajánlatos a kezdeti stádiumában igénybe venni, amikor még csak viszketéssel, bőrszárazsággal és pírral lehet számolni. 
Martfű Gyógyfürdő és Uszoda: A martfűi Gyógyfürdő jótékony hatású vize nátriumhidrogén-karbonátot, kloridot, jódot, valamint fluoridot tartalmaz, 2003-ban minősítettek gyógyvízzé. Fertőtlenítő, regeneráló hatása miatt az ekcémában szenvedők is bátran látogathatják.
További fürdőket, ahol kezelik az ekcémát ide kattintva talál. 

Bőrgyulladások

Baktériumok, vírusok, allergiák miatt is létrejöhetnek a bőrgyulladások, ide tartoznak az orbánc, bőrfarkas, dermatitisz, pikkelysömör. Súlyossága az átmeneti, viszkető pírtól a súlyos, hólyagképződéssel járó duzzanatig is terjedhet.
Paksi Gyógyászati Központ és Gyógyfürdő: A paksi fürdőben gyógyászati központ is várja a vendégeket, ahol gyógyvizes kezelésben és a hozzá kapcsolódó fürdőgyógyászati ellátásban is részesülnek az ideérkező vendégek. A paksi gyógyvíz kiemelkedő gyógyhatású, mely gyulladáscsökkentő és görcsoldó hatású, sótartalmának köszönhetően emeli a bőr hőmérsékletét, a bőrhöz nagyon erősen tapad, az immunrendszert hosszú ideig aktivizálja, így a bőrgyulladásokat is gyógyítja.
Zalakarosi Fürdő: A zalakarosi, Európában is egyedülálló gyógyvíz összetétele és vízkészlet nagysága miatt a legjelentősebbek egyike, melyre kezelések széles választékával és orvosi felügyelettel működő gyógyászat épül. A 4 gyógymedencéjében való fürdőzést követően a víz kénes-jódos-brómos összetételének köszönhetően a bőrgyulladások súlyosságuktól függően enyhülnek, vagy teljesen el is múlnak.
További fürdőket a bőrgyulladás kezelésére ide kattintva talál.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...