Quantcast

Aktuális akciók
Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek

Bőrgyulladások

Bőrgyulladások többféle okból is kialakulhatnak: baktériumok, vírusok, gombák, étel vagy vegyszer allergiák, valamint az immunrendszer zavara miatt is létrejöhetnek. Leggyakoribb bőrgyulladásos betegségek az orbánc, bőrfarkas, dermatitisz, pikkelysömör. Kontakt bőrgyulladások esetében a bőrrel közvetlenül érintkező anyagok váltják ki a bőr gyulladását. Ezt kémiai irritánsok vagy allergének okozhatják. Erős irritánsok (pl. savak, lúgok, fenol) már néhány percen belül klinikailag észlelhető elváltozást okozhatnak, míg gyenge irritánsok esetében (pl. szappan, detergensek, aceton) ehhez több nap is szükséges lehet. Allergiás bőrgyulladást akár évek óta használt anyagok is kiválthatnak. Ennek okai lehetnek helyileg alkalmazott gyógyszerek (penicillin, hexachlorophen, etilén-diamin); növények (mérges szömörce, kankalin); használati tárgyak fémei (nikkel, króm); festékek; kozmetikumok (dezodorok, szőrtelenítők anyagai). A bőrgyulladás súlyossága az átmeneti, viszkető pírtól a súlyos, hólyagképződéssel járó duzzanatig is terjedhet. 

A betegségre az alábbi gyógyvizek ajánlottak

Fürdőkben


Témába vág

Gyógyfürdők bőrbetegségek kezelésére

Bőrbetegségek, bőrgyulladások kialakulhatnak baktériumok, vírusok, gombák, étel vagy vegyszer allergiák, valamint az immunrendszer zavara miatt is. Pikkelysömör, ekcéma, rosacea: lássuk, mely gyógyfürdők gyógyvize segíthet rajtuk!

Ezt teszi a testünkkel az idegesség

Ha valami feldühít, akkor megváltozik a viselkedésünk: kiabálunk, esetleg csapkodunk, talán még káromkodunk is. Emellett pedig jó néhány változás is végbe megy a testünkben. Lássuk, melyek ezek!