Aktuális akciók
Őszi wellness akciókŐszi wellness akciók Őszi fürdőtippekŐszi fürdőtippek

Termálvíz

A meghatározott hőfoknál melegebb, a föld mélyéből természetesen feltörő vagy mesterségesen felhozott vizeket nevezik termálvíznek. Ez az érték Európában 20 °C. Magyarországon tekintettel a kedvező geológiai adottságokra azok a vizek minősülnek termálvíznek, amelyeknek hőmérséklete eléri, vagy meghaladja a 30 °C-ot.
Termálfürdők Magyarországon >>


Témába vág

Bükfürdő alaposan megváltozhat

Megújítanák a bükfürdői üdülőtelep infrastruktúráját, a gyógyhelyek fejlesztésére hamarosan kiírandó pályázat révén pedig a központot fogják fejleszteni, és megkezdődött egy újabb termálkút fúrása is.

Nagyon jó minőségű termálvizet találtak a fővárosban

Akár gyógyvízzé is minősíthetik a termálvizet, amit Budapest V. kerületében a Vadász utcai sportközpont építése során találtak. A 800 méter mélyről származó termálvíz nemcsak fürdőzési, hanem fűtési, vízmelegítési célra is alkalmas.

Termálvíz, gyógyvíz, hévíz

Gondolkodtak már rajta mitől gyógyít a termálvíz? Vajon mi a különbség a termál- és a gyógyvíz között? A termál is gyógy? A gyógy is termál ....és melyik hé? Mármint víz. És csak Hévízen van hévíz? De miért is van egymástól olyan messze Tapolca és Miskolc