Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

A tavasz legizgalmasabb gyerekprogramjai

2019. 02. 28. 07:28
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
Elképesztő kalandok várnak a gyerekekre idén tavasszal, amikor is cápákkal, vagy épp egy múzeumban éjszakázhatnak, galaxisokat kémlelhetnek a tiszta égbolton, megismerkedhetnek a huszárok életével, a babák pedig zenés-mesés foglalkozásokon érezhetik jól magukat.

Babáknak és szüleiknek

Kiváló közös program babáknak és szüleiknek, ha kipróbálják a babaúszást, mely jótékony hatással van az idegrendszer, a mozgáskoordináció, a logikai készség, a beszédkészség fejlődésére is. Erre számtalan lehetőségünk van akár hétköznap, akár hétvégén, a módszerekről, és az úszás időpontjairól korábban itt írtunk.

Gyulán minden kedden és szerdán baba-mama fejlesztő programokat és foglalkozásokat tartanak, Fegyverneken és  Felsőtárkányban március 1-jén lesz Baba-mama klub, Móron március 2-án bábos, mesés, kreatív, beszédfejlesztő, tornás foglalkozást szerveznek 1,5 éves kortól 4 éves korig.
Március 7-én és 14-én játékos tárlatvezetésre hívják a szülőket és egy évesnél kisebb babájukat a Mama, nézd! programsorozat keretén belül a Szépművészeti és a Vasarely Múzeumba, ahol az anya-gyermek kapcsolatot bemutató képeket lehet megtekinteni.
A tavasz legizgalmasabb gyerekprogramjai
Mama, nézd! program a Magyar Nemzeti Galériában (forrás: mng.hu)
Március 21-én és 28-án Pécsett kapcsolódhatunk ki közösen az apróságokkal az interaktív Dúdolda műhelyben, 7-én pedig Zenés akvárium névvel rendeznek különleges napot a Pécsi Állatkertben.

Élmények a nagyobbaknak

Akiknek a fürdőzés a mindenük, a március 15-i hosszú hétvégén válasszák a Tisza-parti Gyógy- és Élményfürdőt, ahol egész hétvégén animációs programokkal szórakoztatják majd a gyerekeket, többek között sorversenyekkel, fogócskával, kokárda- és ajtódísz készítéssel, labdaháborúval és kreatív foglalkozásokkal.
Ha szívesen kipróbálnák a gyerekek is az éjszakai zenés fürdőzést, március 9-én ezt Csurgó város uszodájában megtehetik.
Kecskeméten, a gyerekek legnagyobb örömére, március 16-17-én Csokoládé napokat tartanak, ahova a gyerekeket kézműves programokkal, csoki gyurmázással, mézeskalács készítéssel és csoki börzével várnak.
A Csodák palotájába azokat a tudományok iránt érdeklődő lurkókat várják, akik fiatal koruk ellenére szívesen kalandoznak a fizika, a biológia, és az orvostudomány területén. A Kémcső Klubban 17-18:30 között megismerkedhetnek a fiatalok az optika, az illúziók, a jégkorszak, az áram, vagy a jég világával, megtudhatják mit jelent az öt érzék tudománya, vagy mi történik az okostelefonnal a laborokban.
A tavasz legizgalmasabb gyerekprogramjai
Csodák Palotája (forrás: flyeradvertising.hu)
Nyíregyházán, március 14-én a Jégkorszak című kiállítás keretein belül izgalmas felfedező programon tudhatunk meg érdekességeket az őskorról, barlangrajzokról és azok jelentéséről.
Március 15-17 között, ha Szentendrére látogatunk, bepillantást nyerhetünk a huszárok életébe, újrajátszhatjuk az 1848-1849-es csatákat, és finomságokat is kóstolhatunk.
A kis és nagy horgászok március első hétvégéjén menjenek el a BOK Csarnokba, a Tavaszi Horgász Showra.
A Star Wars-rajongók március 23-án a Pólus Center Mozijában szórakozhatnak, de akik a Lego-ért vannak oda, február 28, és június 16. között látogassanak el a Magyar Természettudományi Múzeumba, Az óriások inváziója nevű kockakiállítására.
Az Andrássy Élményközpontban február 2. és május 31. között az Avatar című film világát és teremtményeit csodálhatjuk meg.
A tavasz legizgalmasabb gyerekprogramjai
Avatar kiállítás (forrás: andrassyelmenykozpont.hu)
A csillagászat iránt érdeklődő gyerkőcök április 6-án Bakonybél felé vegyék az irányt, ahol a Pannon Csillagda kupolájából 2x4K felbontású távcsövekkel vehetik szemügyre a csillagokat és galaxisokat, de planetáriumi show-n is részt vehetnek.

Állati kalandok

Március 1-jén különleges Őslénykutató pizsamapartit rendeznek a Természettudományi Múzeumban, ahol 2 tonnás bálnacsontváz közelében alhatnak a gyerekek, sok érdekességet tanulhatnak Da Vinciről, az őslénykutatásról és a dinoszauruszokról, valamint izgalmas éjszakai kalandtúrán is részt vehetnek majd a bátor lurkók.
Március 1-jén cápát etethetnek a Nyíregyházi Állatparkban, 9-én viszont a Pécsi Állatkertben színesítik a gyerekek hétvégéjét Da Vinci Pizsamapartival, amikor is olyan helyekre kukkanthatnak be a résztvevők, ahol még látogató nem járt, az élményóra keretén belül érdekességeket tudhatnak meg a tengerek lakóiról, a legbátrabbak pedig közel a cápákhoz hajthatják fejüket álomra. Március 18-án 14:00-kor közös aligátoretetésen vehetünk részt a budapesti Tropicariumban.
A tavasz legizgalmasabb gyerekprogramjai
Tropicarium (forrás: vjm.hu)
Nyitókép: Természettudományi Múzeum (forrás: welovebudapest.hu)
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

A NYÁR nem múlhat el élmények nélkül!

Napsütés, strandolás, kalandos programok, wellness élmények, gyermekanimáció, számtalan élmény az egész családnak... Tekintse meg a legjobb nyári wellness ajánlatokat most!Megnézem
Ha van véleménye, kérdése a cikkel kapcsolatban, szóljon hozzá a Facebookon. Kattintson ide