Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

A világ legszebb medencéit a természet építette

2017. 08. 29. 19:29
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
Sötétek, titokzatosak és néha veszélyesek is, mégis imádjuk a barlangokat. Van, aki túrázni szeret, felfedezni a természet szépségeit, de legtöbben mégis inkább a pihenést, a föld mélye kínálta tiszta levegő élvezetét választjuk.
Itthon Miskolctapolca Barlangfürdő sikere (Az Év Fürdője 2016) bizonyítja, fürdőzni is szeretünk a barlangokban. Ez a világ többi pontján sincs másként, igaz, legtöbb helyen nem meleg víz, „csupán” tiszta vizű oázisok várják a fürdőzőket.
A Chapada Diamantina Nemzeti Parkban, Brazíliában látványos vízesések, csodálatos panoráma és túravezetővel bejárható barlangrendszerek várják a látogatókat. Korábban aranyat és gyémántot bányásztak ebben a térségben, de a máig fellelhető legnagyobb kincs mégis a barlangok tiszta vize. Közülük a Poco Azulban fürdőzni is lehet, a barlang vize olyan tiszta, hogy a több méteres mélység ellenére is le lehet látni az aljára. Szinte nem is látszik, hol ér véget a víz, olyan mintha az ember a légüres térben úszna. Azt mondja, a legjobb délután egy és három óra között fürdőzni, mert ilyenkor a beszűrődő napsugarak megvilágítják a barlang kék vizét.
A világ legszebb medencéit a természet építette
Poco Azul
Azok a kalandos természetbarátok, akik Thaiföldön, Koh Muk szigetén élvezik a tiszta strandokat és a fenséges sziklákat, szintén rejtett csodát találnak a sziget buja dzsungelében Morakban, más néven Emerald barlangban. Lenyűgöző víz alatti lagúna található itt, melyet a sziget nyugati oldalán lévő kis átjárón keresztül lehet megközelíteni. Maga a barlang kb. 200 méter hosszúságban nyúlik a Föld mélyébe, és egy fehér homokos tengerpartra nyílik, amelyet magas sziklák vesznek körül, mesebeli látványt ígérve az idelátogatóknak.
A világ legszebb medencéit a természet építette
Emerald barlang
A Mexikóban, Yucatanban található Cenote Dos Ojos, az egyetlen barlangrendszer, amely egyedülálló, víz alatti bejárattal rendelkezik, és különleges élményt kínál búvárkodás szerelmeseinek. A víz alatti barlangok a mészkő barlangok mennyezetének összeomlása után keletkeztek. Az árkok és mélyedések felfogják az esővizet, amelyek tovább folyva a csatornákban összekötik a szárazföldet az óriási barlangi labirintusokkal" A búvároknak kísérő segítségével lehetősége nyílik arra, hogy felfedezzék a víz alatti 35 méteres barlangokat.
A világ legszebb medencéit a természet építette
Cenote Dos Ojos 
Horvátországban, Vis szigetén talán önök közül is sokan jártak már. Aki eljut ide, annak semmiképp sem szabad kihagyni a „zöld barlangot”, amely a világ egyik legismertebb utazási magazinja szerint a horvát szigetek legtitokzatosabb helye. A barlang hajóval érhető el, és a látható zöld fénysugárról ismert, amely behatol a tetőn lévő nyíláson, és megtörik a tenger felszínén, így egyedülálló, csodálatos helyszínt adva a fürdőzéshez, az úszáshoz.
A világ legszebb medencéit a természet építette
Zöld barlang
Aki a világ legtisztább legvilágosabb vizében szeretne úszni, annak Polinéziáig kell utaznia. A Szamoán található Sua Trench egy óceáni árokban, Lotofaga faluban fekszik. Neve, a sua, lyukat jelent, a helyiek tiszta, tükör ragyogású vizéért imádják. A „medencét” elrejtik a környező kertek, egy hosszú létraszerű lépcsőn kell felmászni a 98 méteres csúcsra, ahol a világ egyik legszebb úszóhelyének titulált „lyuk” található. A Sua-hoz közeli barlang a nyitott óceánhoz vezet, de erre csak szakképzett vezető segítségével szabad útnak indulni.
A világ legszebb medencéit a természet építette
Sua Trench
A magyarok körében is népszerű célként emlegetett Görögországban is fürdőzhetünk barlangban. A Kék barlang Kastellorizo szigetén vár minket, legnagyobb vonzereje türkizkék árnyalatú vize, mely a nap fényétől nyeri csodás színét, amely a tengeren áttörve tükröződik a belső térben. A barlangot kis csónakokkal lehet elérni, amelyek a tiszta vízen úsznak a helyszínre.
A világ legszebb medencéit a természet építette
Kék barlang
Természetesen csak azután induljunk útnak a világ távoli tájai felé, ha megcsodáltuk és kipróbáltuk a hazai csodát Miskolctapolcán. Tavas-barlangot a víz évezredek alatt vájt ki a kemény mészkősziklákból. Az Európában egyedülálló Miskolctapolca Barlangfürdőben páratlan élmény a természet fedett uszodájában, a hegy mélyéről fakadó kellemes hőmérsékletű termálvízben fürödni, élvezni a tiszta, minden szennyeződéstől mentes levegőt. A vendégek több százezer éves, természet alkotta barlangjáratokban fürödhetnek, élvezhetik a vadvíz vízáramának kellemes masszírozását.
A világ legszebb medencéit a természet építette
Miskolctapolca Barlangfürdő
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Ősz Hévízen!

A hévízi Hotel Európa fit**** ősszel is minden korosztálynak szóló ajánlatokkal, exkluzív környezetben, kiváló szolgáltatással várja Vendégeit. Megnézem