Adventi kirándulás és fürdőzés Ausztriában

2019. 12. 07. 20:00
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
Ausztriát decemberben a karácsonyi vásárok mentén érdemes felfedezni, ilyenkor a forralt bor illata járja be a legnépszerűbb bécsi vásárt, az Alpok nyúlványai adják a gyönyörű hátteret az innsbruckinak, a mesebeli vár a salzburginak, de van, ahol levelet is írhatunk a Jézuskának.

A karácsonyi vásárok királynője, Bécs

A főváros adventi vásárai sétára, bámészkodásra és vidám szórakozásra csábítanak. A karácsonyi sütemények, a mézeskalács és a fűszeres puncs igéző illatfelhői segítenek kiszakadni a hétköznapok rohanásából. Az első, legnagyobb és leghíresebb karácsonyi és adventi vásár Bécsben már a 18. század óta várja a karácsonyi ajándékozásra készülőket. Képeskönyvbe illő kulisszái évente mintegy hárommillió látogatót vonzanak Ausztriából és külföldről egyaránt. A Christkindlmarkton minden karácsonyi ajándék megkapható: játékok, édességek, karácsonyi díszek, kézműves termékek. A Schönbrunni-kastély, Európa egyik legmutatósabb, és Ausztria legnagyobb barokk épületegyüttesének hangulatos karácsonyi vásárán, 60 standon osztrák finomságok, természetes anyagból készült művészeti alkotások, édességek, friss puncs illata várja a látogatókat, és élő koncertek is színesítik a forgatagot.
Európa egyik legmodernebb és legnagyobb városi gyógyfürdője minden wellness-álmot valóra vált, ha több napra tervezünk a városban. A Therme Wient 26 medence, 25 szauna- és gőzkabin, 2500 fekvőhely és 6000 m2-es wellness-terület teszi Ausztria legnagyobb gyógyfürdőjévé. 2014-ben már második alkalommal nyerte el a neves European Health & Spa Awards legrangosabb kitűntetését, a nemzetközi wellness ágazat Oscar-díját.
A szecessziós art-deco stílusban épült 1926-ban Amalienbad Bécs legtöbbet fotózott fürdője lett, nyitható üvegteteje és mozaikcsempével díszített szaunája miatt lett a város egyik kedvence.
Adventi kirándulás és fürdőzés Ausztriában
Bécs – Kép forrása

Csendes éj Salzburgban

Salzburg az adventi időszakban látogatók sokaságát vonzza a tartományba. Az elbűvölő dóm előtt megrendezésre kerülő karácsonyi vásár, vagy Oberndorf – ahol a Csendes éj íródott – évről évre elvarázsolja az erre járót. Számtalan egyedi, kézműves terméket kínáló árust találunk a Dóm környékén, válogathatunk a forró italokat és a helyi specialitásokat kínáló standok széles választékából. Megkóstolhatjuk a salzburgi galuskát, a neves cukrász, Paul Fürst által készített eredeti Mozart golyót, ami szinte csak Salzburgban kapható. Sötétedéskor az óváros páratlan díszkivilágításában gyönyörködhetünk, ráadásként a szombat esti adventi szabadtéri fúvós koncert  ( 3 toronyból hallható a zenei előadás) teszi igazán varázslatossá a hangulatot. A kilátás a magasan a város fölött trónoló vár falairól, bástyáiról leírhatatlanul káprázatos, mögöttünk pedig az Alpok csipkézett hegyláncának, az Untersbergnek a látványa mesébe illő.
A városnézés után megér 1 órányi autózást Solebad Narzissen Bad Aussee fürdője, ahol varázslatos kilátás nyílik a környező hegyekre, kipróbálhatjuk a különleges klímájú sóbarlangot, és a leginnovatívabb wellness kezeléseket, s a sós vízzel töltött szabadtéri medencéket.
Adventi kirándulás és fürdőzés Ausztriában
Salzburg – Kép forrása

Levél a Jézuskának Steyrben, és a linz-i vásár

A karácsonynak nagy hagyománya van Steyrben, Ausztria betlehemi, jászolkészítő fővárosaként is ismert a neve. Egyedülálló a Karácsonyfadísz Múzeum, mely  14.000 darabos  antik gyűjteményével és 2.000 darabos újkori kiállításával  mutatja be az 1800-as évektől napjainkig a különleges karácsonyi díszeket.  Magával ragadó a festői óváros adventi forgataga a főtéren, ahol régi hagyományok, kézművesek, zenei programok színesítik az ünnepi hangulatot. A világszerte ismert különleges Christkindl (Jézuska) karácsonyi postahivatal 1950 óta működik és csak az adventi időszakban van nyitva, évente 1,8 millió levelet küldenek innét a világ minden részére speciális karácsonyi bélyeggel és pecséttel ellátva. Különleges lehetőség, hogy a gyerekek leveleket adhatnak fel itt a 4411-es postafiókba, közvetlenül a Jézuskának címezve, remélve, hogy teljesíteni fogja a kívánságaikat, és miden ide címzett levelet meg is válaszolnak.
Linz főterén, amely Ausztria egyik legnagyobb és legszebb tere, találjuk az adventi vásárt, amely számtalan ünnepi hangulatú standdal várja a látogatókat. Az életnagyságú, mozgatható jászolfiguráknak és a klasszikus körhintáknak köszönhetően a Volksgarten adventkor is ideális célpont egy családi kiránduláshoz.
Egy órányi autóútra fekszik Göstling településen az Ybbstaler Solebad élményfürdő, mely a téli szezonban este 22:00-ig tart nyitva. A különféle szaunák kültéren, kis faházakban találhatók, félóránként különböző felöntéseken (sós, mézes, gyümölcsös, stb.) vehetünk részt. A kéklagúnának elnevezett medence hőfoka kellemesen langyos, ha fázunk, beúszhatunk a belső pihenő térbe, ahol gyerekmedencét és sportmedencét is találhatunk.
Adventi kirándulás és fürdőzés Ausztriában
Linz – Kép forrása

Az Alpok vonulatai között Innsbruckban

Innsbruck négy karácsonyi vására nagyszerű ajándékötletek mellett forró teával, forralt borral, fűszeres punccsal, ízletes sült kolbásszal és hasonló finomságokkal várja a vendégeket. A színes kínálat az óvárosban tartott hagyományőrző karácsonyi vásártól a Maria-Theresia Straße-n található modern adventi standokig terjed. A gyermekeknek is számtalan felfedeznivaló akad, ugyanis az innsbrucki piactéren gyermekbarát adventi vásár várja az apróságokat körhintával, állatsimogatóval, bábszínházzal, élő jászollal. Aki pedig a hegyekbe vágyik, és fentről szeretné megcsodálni Innsbruckot, annak a Hungerburgon tartott adventi vásár a megfelelő választás.
A Wörgler Wasserwelt élményfürdő Innsbrucktól kb. 50 km távolságra fekszik. Az ide látogatókat animációs és sportprogramokkal, valamint egy különleges hangulatú forma 1-es csúszdával várják. Úszkálhatunk a 25 méteres úszómedencében, kiúszhatunk a szabadtéri forró medencébe, és a kalandmedencében is szórakozhatunk. Tirol egyik legszebb szaunavilágába nyerünk betekintést, ha melegedni vágyunk, mely 2000 m2-en kínál különleges élményeket.
Adventi kirándulás és fürdőzés Ausztriában
Innsbruck – Kép forrása
Nyitókép (Innsbruck) – Kép forrása
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...