Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók Hajdúszoboszló ősszel is...Hajdúszoboszló ősszel is...

Egy kiadós síelésért az országhatárt sem kell átlépnünk

2019. 01. 12. 08:12
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
Hazánk egyik legszebb fekvésű síterepét Visegrádon, a leghosszabb kivilágított pályát Eplényben, a legszebb sífutópályát Bánkúton találjuk, de ezen kívül még lecsúszhatunk a Kékestetőről és Mátraszentistván dombjairól is.

Bánkút

Észak-Magyarország egyik legszebb részén, a Bükki Nemzeti Parkban fekszik Bánkút síterepe. A Bánkút Sí Klub 7 húzóliftet üzemeltet, melyből 4 tányéros, 3 pedig tolókaros. A pályarendszer 6 különböző nehézségű lesiklópályából és 2 könnyű tanulópályából áll. A sípályák mellett két sífutópálya is van, a leghosszabb 8 km hosszú. A kimerítő síelést követően keressük fel az alig egy órányi autóútra található Miskolctapolcai Barlangfürdőt, ahol felfrissülhetünk az egész napos sportolás után.
Egy kiadós síelésért az országhatárt sem kell átlépnünk

Eplény

Az eplényi Intersport Síarénában a teljesen kezdő pályáktól, a haladóknak való területeken keresztül egészen a kifejezetten meredek lejtőkig kínál lehetőséget a pályarendszer. A kezdők számára ideális a 2017/18-as szezonban meghosszabbított A7-es pálya, de a gyakorlott sízők is megtalálják a kedvükre valót a piros és fekete jelölésű pályák között. Sötétedés után is lehetőségünk van sportolásra, ha még nem fáradtunk el eléggé, ugyanis több mint 4 kilométer kivilágított sípálya található itt. Sí- és snowboardiskola is várja azokat, akik meg szeretnének tanulni síelni vagy snowboardozni.
Egy kiadós síelésért az országhatárt sem kell átlépnünk

Mátraszentistván

A Mátraszentistváni Sípark a Felső-Mátrában található az ország legmagasabban fekvő hegyi falvainak ölelésében. A hat sípálya hossza összesen 4300 méter, s több mint 9 hektáros hegyi kaszálókon terül el. Tátrára néző lejtői mesterséges hóval borítva március elejéig-közepéig biztosítják a kényelmes és biztonságos sí- és snowboard élményeket. Az éjszakai világítással felszerelt sípályák különlegesen szép környezetben több mint 1 km hosszúságban haladnak a völgy felé. Az éjszakai síelés mellett évente több különleges rendezvénnyel is várják a vendégeket.
Egy kiadós síelésért az országhatárt sem kell átlépnünk

Kékestető

A Kékestető Magyarország legmagasabb pontja, csúcsa 1014 méter. Innen indul Magyarország 2. leghosszabb lesiklópályája, amely 1,8 km hosszú. A pálya felső szakaszán egy nemrég felújított 700 méter hosszú tányéros felvonó, valamint két tanulólift üzemel. A lesiklópálya mindvégig enyhe lejtésű, így kezdő síelők, családok számára is kiválóan alkalmas. Síoktatók és snowboardoktatók várják az egyéni és kiscsoportos oktatásra jelentkező vendégeket, de iskolák, baráti társaságok nagycsoportos oktatását is vállalják.
Egy kiadós síelésért az országhatárt sem kell átlépnünk

Dobogókő

Budapesthez legközelebb fekvő síközpont, a trianoni Magyarország első sípályája 1923 óta szolgálja a síelőket Dobogókőn. Megfelelő hóviszonyok esetén reggel 9-től délután 16 óráig működik a sípályákat kiszolgáló 624 méter hosszú tányéros sífelvonó. A kezdők részére egy kiszállási lehetőséget alakítottak ki, így ők a meredek részt elkerülve az alsó pályaszakaszon gyakorolhatnak.
Egy kiadós síelésért az országhatárt sem kell átlépnünk

Pécs

Pécsett a Misina tetőn két, egy 600 és egy 450 méter hosszú sípálya, egy komfortos síház és egy alsó vezetésű drótköteles sífelvonó áll a síelők és snowboardosok rendelkezésére jelenleg. A pálya egyes szakaszai kezdőknek is alkalmas terepet biztosítanak a tanulásra. Ugratókat, korlátokat és titkos erdei útvonalakat is felfedezhetünk a Misinán. 
Egy kiadós síelésért az országhatárt sem kell átlépnünk

Visegrád

A Visegrádi sípálya hazánk egyik legszebb fekvésű síterepe. A visegrádi lejtőről gyönyörű kilátás nyílik a Fellegvárra és a Dunára. Kiválóan alkalmas tanulóknak, mivel a pálya enyhe lejtésű, de dinamikus sízők is szeretik, mert elég széles a gyakorláshoz. Kipróbálhatunk még egy saját felvonóval rendelkező funparkot, egy tubing pályát, két szánkópályát, 2,5 km-es sífutópályát. Tavasztól őszig gyepsí pályán gyakorolhatunk.
Egy kiadós síelésért az országhatárt sem kell átlépnünk
Képek forrása: sielok.hu (nyitókép, 3., 5., 6. és 8. kép), tourinform.hu (2. kép), matraszentimre.hu (4. kép), 74nullanulla.hu (7. kép)
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Őszi wellness élmény a Szigetközben

Ajándék masszázs kedvezmény és gyerekeknek egy egésznapos Ugripark belépő! Most hatalmas kedvezménnyel: 12 900 Ft/fő/éjtől félpanzióval. Megnézem
Ha van véleménye, kérdése a cikkel kapcsolatban, szóljon hozzá a Facebookon. Kattintson ide