Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Gyönyörű templomaink szerte az országban

2023. 11. 29. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
Adventi készülődés, ünnepi szentmisék, forralt bor és kürtőskalács illatú, hangulatos karácsonyi vásárok. Ezzel a néhány csodálatos templommal már az ünnepekre hangolódunk. Tartson velünk!

Szent István Bazilika

A neoreneszánsz templom az ország egyik legjelentősebb egyházi épülete, a főváros egyik legnagyobb idegenforgalmi nevezetessége, a Szent István-kultusz egyik fő helyszíne. Szent István épségben maradt jobb kezét, a Szent Jobbot ereklyeként itt őrzik. Az épület a maga 96 méteres magasságával az ország egyik legmagasabb épülete, ezért is nyújt gyönyörű látványt, ha felsétálunk a tetejére. A budapesti karácsonyi vásárok egyik fő helyszíne a Bazilika előtti tér, amely egyik fő látványosságai a templom épületére vetített 3D-hatású animációs filmek, a színpompás karácsonyi és vallási elemeket felvonultató jelenetek.
Gyönyörű templomaink szerte az országban

Református Debreceni Nagytemplom

Debrecen jellegzetes épülete, 1500 m²-es alapterületével az ország legnagyobb református temploma. A Magyarországi Református Egyház jelképe. A tornyok magassága a gombbal és a csillaggal 61 méter. Egész évben látogatható a templom szinte minden szeglete, decemberben pedig az óriáskerék mellett a tervek szerint jégpálya is áll majd a debreceni főtéren, a Református Nagytemplom előtt. November 23-tól nyit a Debreceni Adventi Vásár, és adventi koncertek helyszíne is lesz a csodaszép templom.
Gyönyörű templomaink szerte az országban

Szegedi Dóm

A szegedi Magyarok Nagyasszonya székesegyház az ország egyik legnagyobb bazilikája. A dóm falait borító színpompás díszítés a XX. századi magyar művészet egyik legszebb alkotása. A templom befogadóképessége kb. 5000 ember. Építésének ötlete az 1879-es árvíz után született, amikor a szegedi városatyák megfogadták, egy új, minden eddiginél szebb és nagyobb templomot emelnek. A templom 81 méter magas tornyában 287 lépcsőfok vezet a csúcsra, ahonnan nagyon szép panoráma tárul elénk. November 23-tól a Dóm előtti téren karácsonyi hetek kezdődnek, koripályával, kézműves karácsonyi vásárral, egyedi ajándék-ötletekkel, Dél-Magyarország legnagyobb szalmalabirintusával, jégszobrász látványshow-val, gigantikus mesés kastéllyal.
Gyönyörű templomaink szerte az országban

Esztergomi Bazilika

Magyarország legnagyobb egyházi épülete, az altemplomtól a kupola gömbjéig 100 méter magas, mellyel az ország legmagasabb épülete is, Európa egyik legnagyobb bazilikája is egyben. A 17 méter vastag falai Közép-Európa legvastagabb falrendszerét alkotják. A templom épülete helyet ad az egyik legnagyobb egyházi műtárgygyűjteménynek is, a Főszékesegyházi Kincstárnak, ahol királyaink koronázási szertartásához kapcsolódó eszközökben is gyönyörködhetünk. Egész évben koncerteken, tárlatvezetéseken vehetünk részt a Bazilikában.
Gyönyörű templomaink szerte az országban

Jézus Szíve Kőszeg

Az ország egyik legszebb neogótikus temploma készült el 1894-ben. A város legnagyobb épülete maradt az elmúlt 120 esztendő alatt - 57 méter magas a torony, 49 méter hosszú, 17 méter széles és 19 méter magas a hajó. Rendkívül látványos a háromhajós templom belső tere. A templombelsőt sokszínű, ún. polikrom mennyezet-, fal-, és oszlopfestés díszíti. Kiemelkedően szépek a templom üvegablak festményei. A templom előtti Fő téren november 23-tól karácsonyi díszkivilágítással és koszorúval készülnek az adventre Kőszeg lakói.
Gyönyörű templomaink szerte az országban

Egri Bazilika

Az Egri Bazilikát más néven Szent Mihály- és Szent János-főszékesegyháznak is nevezik. Magyarország második legnagyobb vallási épületének számít. A hossza 90 m, a kupola 40 a torony 55 m magas. Nagyobb egyházi ünnepek alkalmával 4-5000 főt tud befogadni. Advent vasárnapjain az esti szentmise előtt, 6 órai kezdettel az esti dicséretet végzik a hívők. Látványos fényattrakciók, kivilágított egri vár, igényes kulturális programok, jégpalota családi kézműves,- és gyermek játszóházzal várják az adventi időszakban Egerbe látogatókat.
Gyönyörű templomaink szerte az országban
Képek forrása: A nyitókép Bódis Krisztián fotója, idegenvezetes.hu (2. kép), onixinfo.hu (3. kép), szegedidom.com (4. kép), dka.oszk.hu (5. kép), hellokoszeg.hu (6. kép), visiteger.com (7. kép)

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...