Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Hat forró fürdő a világ körül

2022. 10. 24. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
Aki föld körüli „álom-utazását” szívesen kötné össze a legforróbb és legmenőbb természetes termálfürdők felkeresésével, annak máris itt az útvonalterv, a világ egyedülálló fürdőhelyeivel.

Kék lagúna – Izland

A Rejkjaviktól nem messze található geotermikus fürdő közel 500 ezer látogatót vonz évente. Az óriási, természetes tó vize 37-39 fokos, amit a kinti hideg levegő mellett még forróbbnak érzünk. Geotermikus tengervize algákban, szilíciumban és ásványi anyagokban gazdag. Nemcsak az izlandiak, de a turisták is imádják monumentalitását és gyógyító erejét. A Kék lagúna különlegessége, hogy meleg vízének energiáit nemcsak fürdőzésre és gyógyításra, de fűtésre és a sziget lakóinak meleg víz ellátására is felhasználják.
Hat forró fürdő a világ körül

Banff Upper Hot Springs, Kanada

A Banff Upper forrás Kanadában, Albertában található. Messziről útbaigazítja a látogatókat erős illatú vízével, amely kéntartalma mellett kalciumban, magnéziumban és nátriumban is gazdag. A közel 40 fokos természetes vizet „termelő” forrás Kanada egyik legszebb és legméltóságteljesebb csúcsának tövénél található, a kénes szag miatt a sziklás hegycsúcsot „kénhegynek” is nevezik. Nemcsak csodás érzés, de elképesztő látványt is jelent a Banff Upper Hot Springsben való fürdőzés, a nemzeti park panorámájának gyönyörű képét csak néha szakítják meg a 30-as években épült hangulatos kis fürdőházak épületei.
Hat forró fürdő a világ körül

Pamukkale, Törökország

A különleges fürdőhely neve szó szerinti fordításban „gyapotvárat” jelent, a világ egyik ritka csodája, és az UNESCO világörökség része. A természeti képződmény Törökországban található, 17 kilométerre Denizli városának északi részétől. A hófehér mészkőmedencéket a földfelszín alól feltörő, kalcium-hidrogénkarbonátban és szén-dioxidban gazdag, körülbelül 35 oC forrásvíz hozta létre, amikor lezúdult a domboldalon. A helyet már az ókorban is látogatták, mint gyógyfürdőt. Pamukkale környezetében több meleg vizű forrás is található, melyet az újonnan épült gyógyfürdők és szállodák is használnak. Pamukkale emiatt a modern gyógyturizmus egyik célpontja lett.
Hat forró fürdő a világ körül

Forró vizes fürdő, Waikato, Új-Zéland.

„Fáradtság nélkül nincs élvezet sem." – ez a mottója az egyedülálló, az új-zélandi tengerparton található különleges fürdőzési lehetőség kedvelőinek. S hogy vajon miért mondják ezt? Nos a Mercury öböl déli részén található partszakaszon meg kell ásni a parti homokban egy gödröt, majd pedig várni, hogy a dagály két óra alatt megtöltse vízzel a mesterséges „kádat”. Kalciumban, magnéziumban, káliumban és fluorban gazdag, néha a 60 fokot is elérő víz tölti meg a botcsinálta medencét. Érdemes vödörben egy kis hideg vizet is odakészíteni, ha a töltés után azonnal használni is szeretnénk a homokkádat.
Hat forró fürdő a világ körül

Bath, Anglia

A híres angol fürdőváros, Bath volt az az angol fürdőhely, ahol a fürdőélet a szigetország területén elindult, még a rómaiak korában. A lenyűgöző szépségű Bath Anglia dél-nyugati részén, Bristoltól nem messze fekszik. A város az Avon folyó partján a szigetország egyetlen természetes melegvíz-forrására épült és a rómaiak alapították. Időszámításunk előtt 54 körül már remek fürdőket és díszes templomokat építettek a városnak, melyet akkor Aquae Sulisnak neveztek, és amelynek maradványai a városközpontban máig megtekinthetők. A római korban is használt források fölé épült 1796-ban a Szivattyú-terem klasszicista stílusú épülete, homlokzatán görög felirattal: Legjobb a víz. A hőforrások 46-49 °C fokosak, és feltételezések szerint másfél kilométeres mélységből fakadnak. Gyönyörű épületeivel, parkjaival, hídjaival és királyi fürdőjével Bath ma is egy látványosan gyönyörű város, igazi turistaparadicsom, melyet 1987-ben az UNESCO Világörökség részévé választottak.
Hat forró fürdő a világ körül

Nagano, Japán

A Nagano melletti hegyekben található Joshinetsu-Kogen Nemzeti Parkhoz tartozó területet mindenki jól ismeri, ez az a térség, ahol szabadon élnek és fürdőznek a japán makákók, melyeket a szigetországban nihonzaru, „japán majom”, más nyelveken a „hómajom” elnevezéssel ismernek. A japán makákók melegebb időben beveszik magukat az erdő sűrűjébe, de télen, mikor beköszönt a hideg, és mély hótakaró borítja az egész vidéket, szívesen látogatnak el a majompark forró vizű fürdőjébe. Mindezt nem azért teszik, mert bármilyen vastag bundát is növesztenek, a hideg azért csak áthatol rajta. A csontig ható fagy ellen pedig nincs is jobb orvosság, mint hosszú órákra beülni a gőzölgő forró vízbe.
Hat forró fürdő a világ körül

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...