Aktuális akciók
Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek

Hova induljunk gyerekekkel a tavaszi hónapokban?

2019. 04. 12. 19:00
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
Ha megkérdezzük a gyerekeket, hova mennének szívesen a hétvégén, vajon melyiket választanák: Libegőzés a város felett, a galaxis felfedezése, inkák és cirkuszok világa, vagy mesével átitatott balatoni hajókázás, esetleg egy hatalmas élménypark? Összegyűjtöttük a tavasz legszuperebb családi programjait.

Budapesten

Kisebb gyerekekkel
Április 28-ig több helyszínen is belefuthatunk az Eötvös cirkusz előadásaiba, mely a „Moszkva cirkusz sztárjai” műsort mutatja be április 11-től Budapesten. A legkisebbek 2 éves korig ingyen látogathatják, a nézőteret fűtik, úgyhogy minden adva van egy kiadós cirkuszoláshoz.
Hova induljunk gyerekekkel a tavaszi hónapokban?
A világűr szerelmeseinek, és a jövő űrhajósainak kötelező program a Városligetben, a  Vajdahunyad várban a Varázslatos világűr – Csillagközi kaland kiállítás és játék, mely május 26-ig látogatható a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban. A látványos kiállításba lépve a látogatók egy képzeletbeli űrutazásra indulnak, ahol tudásukat és bátorságukat próbára téve egy galaktikus kaland részesei lehetnek. Irány a kozmosz, a titokzatos galaxis! 
Akik a Lego-ért vannak oda, június 16-ig látogassanak el a Magyar Természettudományi Múzeumba, Az óriások inváziója nevű kockakiállítására melynek egyik legnagyobb építménye a 900 000 kockából készült 7 méteres Batmobil.
Nagyobb gyerekekkel
Április 13-14-én vegyük az irányt az ELTE Füvészkertje felé, ahol a japán tradicionális ünnephez, a cseresznyefa-virágzáshoz (Ohanamihoz) kötődik a Sakura ünnep. Nemcsak a fákat és a csoda szép békés környezetet csodálhatjuk meg ilyenkor, hanem japán harcművészeti bemutató, élményfestés és festménykiállítás is megtekinthető az ország első botanikus kertjében.
Hova induljunk gyerekekkel a tavaszi hónapokban?
Az inka nép eredeti kincseit és hatalmas arany gyűjteményt csodálhatunk meg a város legújabb interaktív kiállításán, amelyen keresztül betekintést nyerhetünk egy letűnt civilizáció zárt világába, ahol igazi ősi harcossá is válhatunk a 3D virtuális valóság segítségével. Az Inkák Aranya kiállítást egészen július 31-ig tekinthetjük meg a Király utcában.
Április 13-tól újra Libegőzhetünk a Budai-hegyek között, így ha felfelé utazunk, az Erzsébet kilátóban gyönyörködhetünk, ha visszafelé megyünk, úgy a városra nyílik páratlan kilátás. Jó idő esetén igazán hangulatos és egyben fárasztó kirándulást tehetünk, ami után garantált a hosszú és gyors alvás. A libegő minden páros héten hétfőn - kivéve ünnep- és munkaszüneti napon – zárva tart.
Hova induljunk gyerekekkel a tavaszi hónapokban?

Vidéken

Májusban már elindul az első Minimax Gyerekhajó a Balatonon, Siófokról, Balatonfüredről, és Badacsonyból. A program egy üde színfolt a Balaton parti gyerekprogramok között, aktív kikapcsolódás az egész családnak. A szervezők már az egészen pici babákra is fel vannak készülve, őket bébisarok és játszószőnyeg várja. A nagyobbak találkozhatnak kedvenceikkel, ugrándozhatnak és táncolhatnak a neves fellépők koncertjein.
Hova induljunk gyerekekkel a tavaszi hónapokban?
Május 18-án Országos Csokoládé Fesztivált rendeznek Szerencsen, ahol nemcsak finomságokat kóstolhatunk, hanem a tavalyi esős időjárás miatt elmaradt koncerteket is pótolják, így a Wellhellot és Majkát is élőben hallgathatjuk. Csoki kalandpark, csokiszobrok, csokibarlang, ugrálóvár és vidámpark színesítik a programot.
Április 19-én nyit a debreceni Kerekerdő Élménypark, ahol kedves, emberi arcot formázó beszélő fa, kőkorszaki bicikli, hálós kalandpálya és drótkötélpálya szórakoztatja a gyerekeket. A 6 állásos trambulint már 1 éves kortól használhatják a gyerekek, a vízi-dodzsemekbe szállva hatalmas vízicsatákat vívhatunk, a legbátrabbak a gravitációt legyőzve több méteres magasságba lendülhetnek, foroghatnak, szaltózhatnak, és akrobatikus elemeket próbálhatnak ki a bungee trambulinon.
Hova induljunk gyerekekkel a tavaszi hónapokban?
Egész Európában egyedülálló a Vas megyei Kám határában található Jeli arborétum, ahova április végétől már érdemes ellátogatni, mivel utánozhatatlan virágruhába öltözik ekkor az arborétum. Közel 300 rododendron-változat található itt több ezer példány formájában, melyek virágzás idején gyönyörűvé és illatossá varázsolják a helyet, ezért igazán kellemes délutánt tölthetünk el gyerekekkel is.
Hova induljunk gyerekekkel a tavaszi hónapokban?
Képek forrása: Libegő: welovebudapest.com; Kerekerdő élménypark: kerekerdoelmenypark.hu, egyéb: pixabay
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...
Ha van véleménye, kérdése a cikkel kapcsolatban, szóljon hozzá a Facebookon. Kattintson ide